Ο σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Χανίων, καλεί όλους στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωσης στις 8/5 στις 11.00 το πρωί στην πλατεία 1866 και στη συνέχεια σε λαϊκό γλέντι στους Αγίους Αποστόλους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου:

“130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή».

Σήμερα, 130 χρόνια μετά, με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, ενώ στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια! Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα και επανέρχεται η «βασιλεία» του νόμου της ζούγκλας στην εργασία! Παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Και η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, βρίσκει τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τσακισμένα δικαιώματα. Η απληρωσιά σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, οι απολύσεις συναδέλφων, οι ατομικές συμβάσεις πείνας, η τρομοκρατία και η μαύρη εργασία είναι εδώ. Την ίδια στιγμή η ανεργία θερίζει στον κλάδο, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι δεν θα πάρουν ούτε αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας μετά τον Ιούνιο.
Το βαρύ πλήγμα δε που φέρνουν στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο! Έρχεται να εγκατασταθεί πάνω σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τιμή στην εργατική πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας δεν μπορεί να αποτελέσει καμιά τυπική επετειακή εκδήλωση. Δίνουμε την απάντηση που αρμόζει, στην άθλια ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει σε πολυήμερη αργία τους εργαζόμενους και στην ουσία να ακυρώσει την πρωτομαγιάτικη απεργία, με την απόφασή της για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας! Το δρόμο της πάλης και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Η ιστορία της εργατικής πρωτομαγιάς οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα: κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν!
Τώρα οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε φροντιστήριο, παιδικό σταθμό, ιδιωτικό σχολείο, που τόσο λείπει από τον κλάδο μας. Κανένας συνάδελφος μόνος απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, τους βάρβαρους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόζονται στους χώρους δουλειάς, που έχουν καταστήσει τον κλάδο μας πρωταθλητή στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση αργιών, δώρων και επιδομάτων, τις ατομικές συμβάσεις.

Συσπείρωση γύρω από τo σωματείο μας.
Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 08/05 ΣΤΙΣ 11π.μ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook