Η εσπευσμένη κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό οδήγησε τα συνδικάτα να προκηρύξουν 48ωρες απεργίες παραλύοντας δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Τρίτη

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το σήμερα έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

Διήμερη απεργία στα ΜΜΕ 

Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, με μοναδική εξαίρεση τη μετάδοση 15λεπτων απεργιακών δελτίων σε κανάλια και ραδιόφωνα εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ​.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Τύπου θα απεργήσουν από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία.

Στον χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις οι ΟΤΑ

Ξεκίνησαν χθες καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια από εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που είχε ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο» που «έχει ένα μόνο στόχο: να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης [και] στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Απεργούν και οι γιατροί

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Ο Π.Ι.Σ. και η Ε.Ο.Ο. καλούν τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο οι αγρότες 

Νέα κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Κυριακή ετοιμάζουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αγρότες, όπως είχαν προαναγγείλει.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες, απ’ όλη την Ελλάδα, να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.

Τρεις μέρες στους δρόμους το ΠΑΜΕ

Σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από σήμερα, ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους «να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook