Το 1ο Γυμνάσιο Χανίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ορίζοντα» διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και προσέλκυσης σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών με τίτλο «Ρόδα, Τσάντα και Τρεχάλα!». 

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στις 10 το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και θα μοιράσουν μπαλόνια στα χρώματα του «Ορίζοντα» με σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών!». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ενημερωτικό κιόσκι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Εκτός τους μαθητές στη δράση θα συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Ορίζοντα» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων, οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη διαδικασία της δειγματοληψίας, τη λήψη μοσχεύματος και τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Στόχος της δράσης αυτής, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προώθησης του εθελοντισμού στους μαθητές, είναι η σωστή ενημέρωση, προσέλκυση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός εγγεγραμμένων δοτών και να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή που πρέπει να μεταμοσχευθεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook