Το  Μουσικό Σχολείο Χανίων μετά την 1η θέση που κατέκτησε στο 3ο  Συνέδριο Chain Reaction, που έγινε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης,  με θέμα : «Φυσικές Επιστήμες και Διερευνητική Μάθηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»,  αναχωρεί την Κυριακή 8 Μαίου για τη Βουλγαρία όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό συνέδριο που θα  διεξαχθεί στην Φιλιππούπολη (Plovdiv)  στις 9-10 Μαΐου 2016. 

Το πρόγραμμα Chain Reaction είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια από 12 χώρες (Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιορδανία, Γεωργία) μεταξύ των οποίων και το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας  του Πανεπιστημίου Κρήτης  με Υπεύθυνο τον Νίκο Χανιωτάκη. Συντονιστής είναι το Centre for Science Education, Sheffield Hallam University στη Μ. Βρετανία.

Η επιτυχία αυτή του Μουσικού Σχολείου ανακοινώθηκε από τη Τεχνική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαχείρισης ευρωπαϊκού προγράμματος, η οποία επέλεξε τη νικήτρια  ομάδα ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ από το Μουσικό Σχολείο Χανίων για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Chain Reaction που  διεξάγεται στη Βουλγαρία με συμμετοχή μιας ομάδας από καθεμιάς από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Μπονάτο Ιωάννη, Κουνδουράκη Ευτυχία, Διγαλάκη Νικόλαο και Λουκά-Λουκόπουλο Σωκράτη, με υπεύθυνους καθηγητές το Γιώργο Ανδρεδάκη και την Ειρήνη Χαλακατεβάκη.

Πρόκειται για μία μεγάλη διάκριση του Μουσικού Σχολείου Χανίων, η οποία αντικατοπτρίζει την  εξαιρετική δουλειά που γίνεται και στα μαθήματα γενικής παιδείας, αφού οι μουσικές επιδόσεις του σχολείου έχουν ήδη αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό. 
Αυτό είναι το αποτέλεσμα πρότυπης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, που απαρτίζεται από τη Διεύθυνση του σχολείου, τους καθηγητές, τους μαθητές, και το Σύλλογο Γονέων ΜΣΧ.         

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook