Να μην ανοίξουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 8 Μαΐου καλεί εμπόρους και επιχειρηματίες ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία της Κυριακής αντιδρώντας στη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει:

"Με γρήγορες διαδικασίες η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει, προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμφωνεί με την ομόφωνη απόφαση της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ για   καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα σύμφωνα με τον  ν. 4177/2013.

Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!

Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία.

24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 ως αντίδραση για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου  που προωθεί η Κυβέρνηση"