Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτη, το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση: τρόπος ζωής και ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου - η δική μας ευθύνη»

Στην ανακοίνωση του μουσείου αναφέρεται:

"Πώς συμβάλλει  η ανακύκλωση στην επιβίωση του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη;

Πώς γίνεται η ανακύκλωση στη χώρα μας;

Τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε εμείς για να γίνεται καλύτερα η ανακύκλωση;

Ελάτε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με την ανακύκλωση. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Συζήτηση με θέμα: «Ανακύκλωση: τρόπος ζωής και ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου - η δική μας ευθύνη» με την κα Χρήστου Όλγα, Χημικό Μηχανικό Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

12:00-14:00         Κατασκευάζουμε μικρά χρηστικά αντικείμενα με την «τεχνική του χαρτοπολτού». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 5 μέχρι και 9 ετών).

12:00-14:00         «Εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης». Κατασκευάζουμε διακοσμητικά αντικείμενα με ανακυκλώσιμα υλικά (για ηλικίες από 10 ετών και πάνω και για ενήλικες).

12:00-14:00         Φτιάχνουμε παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω)."

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν