Στην ένταξη των απαλλοτριώσεων για την επέκταση του κυττάρου υφιστάμενου ΧΥΤΥ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Χανίων σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα μέσω δικαστικής οδού. Η πρόταση αυτή μάλιστα, έχει ήδη λάβει θετική απάντηση από τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, όπως τουλάχιστον δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα:

Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να επιλύσουμε το θέμα των απαλλοτριώσεων , μέσω της δικαστικής οδού, θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Έχω ζητήσει από τον κ. Σταθάκη και μου έχει απαντήσει θετικά να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε άμεσα και στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο, ύψους 11 εκατ. €, στα ΕΣΠΑ, για να είμαστε έτοιμοι μόλις ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις να προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου. Είμαι αισιόδοξος παρά τους χρόνους, που πιέζουν, ότι θα τα καταφέρουμε και θα επιτύχουμε μια διαχείριση απορριμμάτων στον Νομό Χανίων, περιβαλλοντικά ορθή και πρωτοπόρο. Έχω δηλώσει σε όλους τους Δημάρχους της Κρήτης ότι η τεχνογνωσία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. θα μεταφερθεί σε οποιονδήποτε την έχει ανάγκη, ώστε να φτάσει το νησί στα ίδια επίπεδα

Η επέκταση του κυττάρου είναι επιτακτική καθώς ο χώρος εναπόθεσης των υπολειμμάτων των απορριμμάτων μετά την επεξεργασία τους από το εργοστάσιο, έχει κορεστεί.

Από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι το θέμα του κορεσμού του χώρου εναπόθεσης των υπολειμμάτων είναι από τα πιο  δύσκολα ζητήματα, που θα αντιμετωπίσει σε σύντομο διάστημα ο Νομός:

Με το δικαστήριο στις 10 Μαΐου, θα πρέπει να πάρουμε άδεια για τις απαλλοτριώσεις, διότι είναι θέμα υγείας για όλο τον Νομό. Το πρότυπο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που έχουμε σε πανελλήνια κλίμακα, πρέπει να διατηρηθεί. Όλοι μαζί θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τα Χανιά πρωτοπόρα στη διαδικασία διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Πρόταση για μετοχική σύνθεση της διοίκησης της ΔΕΔΙΣΑ από όλους τους δήμους

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, Δήμαρχοι του Νομού, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.,ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. θα προτείνει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο να υπάρξει πρόνοια, που θα επιτρέψει στη μετοχική σύνθεση της διοίκησης της Επιχείρησης, να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Το σύνολο των παριστάμενων Δημάρχων συμφώνησε με την πρόταση αυτή, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του στις θέσεις του Δημάρχου Χανίων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook