Η Belle Gibson αναδύθηκε στην δημόσια σφαίρα της Αυστραλίας τα τελευταία επτά χρόνια, λανσάροντας τη δική της μέθοδο διατροφής και τρόπου ζωής που κέρδισε χιλιάδες θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Η μέθοδός της μάλιστα έγινε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τράβηξε την προσοχή της Apple που συνεργάστηκε με την Αυστραλή προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες της και να εισάγουν το application και για Apple Watch.

Η Gibson παρίστανε πως νίκησε τον καρκίνο, απλά και μόνο με σωστή διατροφή και θησαύριζε πάνω στο ψέμα αυτό.

Η όμορφη Αυστραλή αφού ισχυρίστηκε πως πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, ακολούθησε αγιουβερδική μέθοδο ιατρικής, οξυγονοθεραπεία και διατροφή ελεύθερη από γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη με τελικό αποτέλεσμα να “νικήσει τον καρκίνο”. Με μια μικρή λεπτομέρεια… όλη της η δόξα, αλλά και η οικονομική άνθιση προέκυψε από ένα φριχτό ψέμα. Η Belle δεν είχε ποτέ καρκίνο. Σήμερα η 25χρονη Gibson αντιμετωπίζει αγωγή από το τμήμα ανταγωνισμού και εμπορίου του υπουργείου δικαιοσύνης της Πολιτείας Βικτόρια (μία από της έξι πολιτείες της Αυστραλίας).
 
Η αποκάλυψη της αλήθειας ήρθε να σοκάρει τις χιλιάδες των ακολούθων της μεθόδου της το περασμένο καλοκαίρι. Η blogger παραδέχτηκε στο γυναικείο περιοδικό Women’s Weekly πως οι ισχυρισμοί της πως έπασχε από καρκίνο και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο ήταν ψευδείς. Στο διάστημα που ακολούθησε η Gibson έσβησε κάθε της ίχνος από τα social media, χιλιάδες φωτογραφίες και μηνύματα “φωτεινής απάντησης” στον καρκίνο.


 
Ο τομέας υγιούς ανταγωνισμού αναφέρει πως έπειτα από έρευνα εις βάθος, η Πολιτεία της Βικτόρια απευθύνθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας προκειμένου να προχωρήσει η αγωγή της Πολιτείας σε βάρος της Belle Gibson για απάτη, με την 25χρονη να αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας.

Μια ζωή γεμάτη ψέμματα

“Με αγανάκτηση και πόνο στην καρδιά… με πονά που πρέπει να σας ενημερώσω όλους απόψε με αγάπη και δύναμη πως έχω διαγνωσθεί με τρίτου και τέταρτου βαθμού καρκίνο” έγραφε με χαρακτηριστική αναίδεια, σε ένα από τα post που φρόντισε στη συνέχεια να διαγράψει. “Έχω καρκίνο στο αίμα, τη σπλήνα, τον εγκέφαλο και το συκώτι. Πονάω… Ήθελα να το γνωρίζετε […] σας παρακαλώ να μην κουβαλήσετε τον πόνο μου. Το ελέγχω” συμπλήρωνε.

Με αγανάκτηση και πόνο στην καρδιά… με πονά που πρέπει να σας ενημερώσω όλους απόψε με αγάπη και δύναμη πως έχω διαγνωσθεί με τρίτου και τέταρτου βαθμού καρκίνο.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε εκτός από την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που έγινε νο. 1 σε download στη χώρα και ένα βιβλίο με συνταγές, ενώ πέραν της απάτης για την υγεία της, φαίνεται πως η κυρία Gibson διέπραξε άλλη μία, οικονομική. Η blogger είχε δηλώσει πως μέρος των εσόδων από το βιβλίο και την εφαρμογή θα διατίθεντο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως 25% των εσόδων της θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ ανέφερε χωρίς ντροπή πως είχε ήδη δωρίσει 300.000 δολάρια σε άτομα που το είχαν ανάγκη.

Παράλληλα και μέχρι να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη, η Gibson ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, παραθέτοντας δυναμικές ομιλίες για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, τη σημασία της διατροφής και του τρόπου ζωής και αποκόμιζε διαρκώς περισσότερα έσοδα. Πριν αρχίσει να “καταρρέει” το παραμύθι της, είχε προγραμματίσει το λανσάρισμα του βιβλίου της σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τύπος στην Αυστραλία “έφαγε” το παραμύθι

Περιοδικά lifestyle εκθείαζαν για χρόνια την blogger-απατεώνα, προωθώντας το βιβλίο της

Η γυναίκα που ανακηρύχθηκε από τον Τύπο της Αυστραλία “άνθρωπος της χρονιάς, που ενέπνευσε πιο πολύ”, με άρθρα που μιλούσαν για το θάρρος της και την αποφασιστικότητα για ζωή, την ώρα που η ίδια προωθούσε μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση που της απέφερε χιλιάδες ευρώ. Το περιοδικό ELLE που έπεσε στην παγίδα της, επανήλθε στο θέμα τονίζοντας πως η Gibson ήταν ένας λύκος με προβιά αμνού.

Είναι παθολογική ψεύτρα. Εγκλωβίστηκε μάλιστα τόσο στα ψέμματά της, που αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Μελβούρνη για να συνεχίσει από την αρχή. Δεν είχε ποτέ, ούτε πάσχει πλέον από κανενός είδους καρκίνο.

“Είναι παθολογική ψεύτρα. Εγκλωβίστηκε μάλιστα τόσο στα ψέμματά της, που αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Μελβούρνη για να συνεχίσει από την αρχή. Δεν είχε ποτέ, ούτε πάσχει πλέον από κανενός είδους καρκίνο” σημείωνε το κείμενο που παρέθετε μαρτυρίες μιας παιδικής της φίλης. Φυσικά, το περιοδικό έπρεπε να δεχτεί ένα γερό ράπισμα από την πραγματικότητα, προκειμένου να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή ρεπορτάζ και διασταύρωση των όσων δημοσίευε, τον καιρό που αποθέωνε την Blogger.

Ο εκδοτικός οίκος της Gibson παραδέχτηκε πως ποτέ δεν διασταύρωσε το περιεχόμενο του βιβλίου της

Στην ίδια παγίδα και ο εκδοτικός οίκος που συμφώνησε να εκδώσει το βιβλίο της. Η έκδοση βγήκε στα ράφια χωρίς κανείς ποτέ να μπει στον κόπο να διασταυρώσει το περιεχόμενό του. Αρχικά η εταιρία αποφάσισε να αποσύρει το βιβλίο από την αγορά. Ο εκδότης της Gibson, συμφώνησε σήμερα, να πληρώσει 30.000 δολάρια στο κράτος, σαν ποινή για την κυκλοφορία του βιβλίου, το οποίο όπως αποδείχτηκε δεν βασιζόταν σε επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook