Εκατοντάδες νεαροί Ισραηλινοί έστησαν έναν καταυλισμό από σκηνές στην καρδιά του Τελ Αβίβ διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος των ενοικίων και γενικότερα της στέγασης στο Ισραήλ. Χιλιάδες πολίτες ενώθηκαν με τους κατασκηνωτές την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκεντρώθηκαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στη λεωφόρο Ρότσιλντ κοντά στο Εθνικό Θέατρο Χαμπίμα.

Η ένωση ισραηλινών φοιτητών αποφάσισε να υποστηρίξει το κίνημα και πρότεινε την δημιουργία αντίστοιχων καταυλισμών στο Πανεπιστήμιο της Μπερσέβα, στην έρημο Νεγκέβ, κοντά στη Νετάνια και στο Κιριάτ Σμόνα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι τιμές της στέγασης στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως στην περιοχή του Τελ Αβίβ, δημιουργώντας φόβους για στεγαστική \”φούσκα\”, προκαλώντας θεαματική αύξηση των ενοικίων και καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την απόκτηση στέγης από τα νέα ζευγάρια.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, μία έκκληση για μποϊκοτάζ που ξεκίνησε μέσω του Facebook κατά της ανόδου της τιμής του λευκού τυριού – που αποτελεί βασικό προϊόν διατροφής στο Ισραήλ – οδήγησε στη μείωση της τιμής του στην αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook