Δεν θα κατηγορήσω όσους συναδέλφούς επέλεξαν να απεργήσουν.

Έμαθα να σέβομαι τις αποφάσεις του άλλου και να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του να υλοποιεί την απόφαση του στα πλαίσια της νομιμότητας και της ηθικής.

Θα παρακαλούσα θερμά,να πράξουν το ίδιο με όλους εμάς που η αντίληψη και η επαγγελματική ηθική μας,μας οδηγεί αυτή την φορά,και για πρώτη φορά,να μην συμμετάσχουμε στην καθοδηγούμενη ( κατά την ταπεινή άποψη μου ) κινητοποίηση.

Δηλώνω μάλιστα ότι δεν θα δεχτώ να μας κουνά κανένας το δάχτυλο…και να μας κάνει κάθε λογής κυρήγματα.

Όλοι εμείς θεωρούμε ότι κάπου εδώ πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζήτησης για τον συνδικαλισμό στα ΜΜΕ  χωρίς αποκλεισμούς,και παλαιού τύπου επαγγελματικές αντιλήψεις.Είναι ξεκάθαρο πάντως,ότι με “συνταγές” όπως αυτές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα,από αυτούς τους συνδικαλιστές,και τους υποστηρικτές τους,καλά αποτελέσματα δεν υπήρξαν (και δεν θα το προεκτίνω τώρα).

Να γνωρίζουν, ότι δεν είμαστε μεμονομένες περιπτώσεις ούτε μειοψηφικές τάσεις απεργοσπατσών όπως αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν.
Να γνωρίζουν επίσης ότι είμαστε σε συνενόηση μεταξύ μας,μιας και ο προβληματισμός μας για αυτό που οφείλουμε στην κοινωνία είναι μεγάλος.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που από φόβο και μόνο,απεργούν σήμερα,αλλά συνάμα 

“κρυφο-γλυκοκοιτάζουν” την δική μας απόφαση και στάση(…)και εκείνοι ξέρουν καλά το γιατί (!!!) 

Ας αναλογιστούμε τελικά όλοι τις ευθύνες μας,και ας σκεφτούμε το τι οφείλουμε απέναντι στον κλάδο,την κοινωνία,και στο “αύριο”.

Άλλωστε είναι πασιφανές και εύκολο να αποδείξει κανείς, ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο που θα μας οδηγήσει σε εντελώς νέες επαγγελματικές δομές και συνθήκες.

Απόψε και αύριο η χώρα μας,με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα οδηγηθεί σε μια συνθήκη εξαιρετικά σκληρή για την πλειοψηφία της κοινωνίας των επόμενων χρόνων.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος σύντομα θα απολογηθεί για τα όποια χτές και σήμερα κλειστά μικρόφωνα και τα κατεβασμένα ρολά κάποιων ( φυσικά και όχι όλων) ΜΜΕ.

Καλώ τους συνδικαλιστές να σταματήσουν να πιέζουν για συνέχιση της απεργίας μετά την λήξη αυτής.
Αποδείχτηκε άλλωστε ότι αυτή απέτυχε και δίχασε τον κλάδο.

Κι ένα απλό ερώτημα.

Θα είμαστε επιτέλους ΟΛΟΙ μαζί ή χώρια και ο καθένας “απάνω” του ;

Κωνσταντίνος Γ.Συλιγάρδος 
Δημοσιογράφος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook