Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκαν και οι δύο ημιτελικοί του 32ου Παγκρήτιου Κυπέλλου “Μάχη της Κρήτης”, που διοργανώνει η ΕΠΣΧ σε συνεργασία με την Παλαιόχωρα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Χανιά και Ρέθυμνο διεκδικούν το τρόπαιο την Κυριακή (08/05, 13:00), μετά τις προκρίσεις τους στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι σε Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα.

Ο πρώτος ημιτελικός

Με τον τερματοφύλακα Μπουρδαντωνάκη να αποκρούει το προτελευταίο πέναλτι και τον Ψαράκη να ευστοχεί στο τελευταίο τα Χανιά πήραν την πρόκριση για τον τελικό με συνολικό σκορ 7-6. Το Ηράκλειο ξεκίνησε δυναμικά το ματς και μόλις στο 8’ προηγήθηκε με τον Μαυροματίδη. Μετά το 20’ τα Χανιά ανέβασαν απόδοση και στη συνέχεια ήταν η μόνη ομάδα που απειλούσε την αντίπαλη εστία. Στο 55’ ήρθε η ισοφάριση μετά από προσπάθεια του Ψαράκη και κόντρα σε αντίπαλο, ενώ στο 75’ ο Γιαπιντζάκης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και στο 79’ ο Ι. Γεωργιλαδάκης χαμένο τετ-α-τετ.

Οι φάσεις του αγώνα
8’ ΓΚΟΛ: Ο Μαυροματίδης με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για το Ηράκλειο (0-1).
12’ Σουτ του Γεωργιλαδάκη άουτ.
25’ Σέντρα του Ανωμεριανάκη εξ επαφής κεφαλιά του Σταυρουλάκη και σπουδαία απόκρουση από τον Βαρδάκη.
39’ Σέντρα του Γιαπιντζάκη κεφαλιά του Σταυρουλάκη μπλόκαρε ο Βαρδάκης.
47’ Φάση διαρκείας στην περιοχή του Ηρακλείου, σουτ του Κατσαρού άουτ.
55’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Γιαπιντζάκη κεφαλιά του Γιακουμάκη απέκρουσε ο Βαρδάκης, νέα κεφαλιά από τον Ψαράκη και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα από κόντρα σε αμυνόμενο (1-1).
75’ ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ του Γιαπιντζάκη ο Βαρδάκης αποκρούει την μπάλα με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.
79’ Ο Γεωργιλαδάκης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και πλασάρει αλλά ο Βαρδάκης μπλοκάρει την μπάλα.

ΠΕΝΑΛΤΙ
Σταυρακάκης 0-1
Αναστασόπουλος 1-1
Κομνηνός 1-2
Μαλανδράκης 2-2
Πλαϊτάκης 2-3
Κατσαρός 3-3
Νοικοκυράκης 3-4
Γραμόζης 4-4
Κουράκης 4-5
Γιακουμάκης 5-5
Λαγουδάκης απέκρουσε ο Μπουρδαντωνάκης
Ψαράκης 6-5

Διαιτητής: Μπερτάκης
Βοηθοί: Αναστασάκης-Σινιοράκης

Ε.Π.Σ. Χανίων (Νίκος Βοζινάκης): Μπουρδαντωνάκης, Μυκωνιάτης (80’ λ.τρ. Μαρουλάκης), Γιακουμάκης, Κατσαρός, Αργυρουδάκης (46’ Ψαράκης), Ανωμεριανάκης (53’ Αναστασόπουλος), Πανάγος (80’ Παπαδοκωνσταντάκης), Χατζημαρινάκης (74’ Μαλανδράκης), Γιαπιντζάκης, Σταυρουλάκης (86’ Γραμόζης), Ι. Γεωργιλαδάκης.

Ε.Π.Σ. Ηρακλείου (Δημήτρης Τριβιζαδάκης): Βαρδάκης, Χρονάκης, Μαυροειδής, Λαγουδάκης, Πλαϊτάκης, Παπουτσιδάκης (89’ Μεντουδάκης), Σταυρακάκης, Μαυροματίδης, Κουτεντάκης (81’ Κουράκης), Κομνηνός, Νοικοκυράκης.

Ο δεύτερος ημιτελικός

Στα πέναλτι κρίθηκε και ο δεύτερος ημιτελικός με το Ρέθυμνο να αποκλείει το Λασίθι με συνολικό σκορ 5-3.

Το Λασίθι είχε προηγηθεί στο 39’ όταν από σουτ του Παπαματθαιάκη στο δοκάρι (βρήκε την μπάλα και ο γκολκίπερ Κανακάκης) ο Γιακουμάκης σκόραρε σε κενή εστία, ενώ… άγγιξε και το 2-0 στο 62’ αλλά στο σουτ του Χατζαντωνάκη η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Τελικά το Ρέθυμνο ισοφάρισε στο 75’ με τον Καραγιώργη και στα πέναλτι ήταν πιο εύστοχο.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Καλογεράκης 1-0
Σγουρός άουτ
Βιολάκης απέκρουσε ο Χρονάκης
Πυθαρούλης 1-1
Κουτάντος 2-1
Σαμπροβαλάκης 2-2
Μακρυδάκης 3-2
Χατζαντωνάκης απέκρουσε ο Κανακάκης
Βαμβακάς 4-2

Διαιτητής: Σινιοράκης
Βοηθοί: Αναστασάκης-Δαράκης

Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου (Θεόφιλος Αποστολάκης): Κανακάκης, Βιολάκης, Μακρυδάκης, Βαμβακάς, Τζαγκαράκης, Καλογεράκης, Καραγιώργης, Λαγουδάκης (82’ Ουρανός), Κουτάντος, Βαβουράκης (63’ Στεφανάκης), Πρινιανάκης (38’ Κωστάκης).

Ε.Π.Σ. Λασιθίου (Ιορδάνης Τσιρκίνης): Χρονάκης, Χριστινάκης, Πυθαρούλης, Ιωάννου, Παπαματθαιάκης, Σγουρός, Χατζαντωνάκης, Μουζιούρας (87’ Σαμπροβαλάκης), Λαυρεντάκης (71’ Ζερβάκης), Γιακουμάκης (61’ Βασιλόπουλος), Πετράκης (82’ Παπαφραγκάκης).
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook