Πλημμύρισε από προσκυνητές η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής  στην λαμπρή πανήγυρη της, προκειμένου να προσκυνήσουν την χαριτόβλητη εικόνα της Παναγίας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιουστίνου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος  πλήθος Ιερέων ανάμεσα των,  του  Πανοσιολογιωτάτου  Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ειρηναίου Βερυκάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. και Ιεροκήρυκος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Νικηφόρου Κουνάλη, του Πανοσιολογιωτάτου Ιερομονάχου  Πορφυρίου  Μπικουβαράκη, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη, του Πρωτ. Δημητρίου Λαμπαθάκη, του Πρωτ. Δημητρίου Καταπίδη, του Πρωτ. Κων/νου Θωμαδάκη, του Πρωτ. Βασιλείου Φραγκιαδάκη, του Πρωτ. και στατιωτικού Ιερέως Μαρίνου Πατεράκη, του Πρωτ. Σταύρου Κατσιγαράκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Γκάτση, του Πρεσβ. Ιωάννου Κουκουράκη, των διακόνων π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και  π. Θεοδοσίου Διακουλάκη και συμπροσευχούμενης της Οσιολογιωτάτης Γερόντισσας της Μονής, Θεοξένης Μοναχής  μετά της αδελφότητος αυτής.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ανέφερε ότι το κεντρικό μήνυμα των ημερών μας πρέπει να είναι το ” συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει”. Αυτή την μεγάλη ευλογία της Εκκλησίας μας να την μελετήσουμε στις καρδιές μας και μέσα από την σπουδή αυτή θα γεμίσουμε με αγάπη και συγχώρεση. Μία συγχώρεση που όλοι μας την χρειαζόμαστε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο που πάρα το βεβαρυμένο πρόγραμμα του κάθε χρόνο έρχεται στη Μονή που αγάπησε και τελεί την Θεία Λειτουργία. Παράλληλα ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Νέας Κρήνης και Καλαμαριά κ.κ. Ιουστίνο, για την λαμπρή παρουσία του στην πανήγυρη της Ιεράς Μονης. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους Ιερείς που έλαβαν μέρος,  την Καθηγουμένη της Μονής Θεοξένη Μοναχή με  την αδελφότητα καθώς και όλο τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Μονής και στην συνέχεια το μοίρασμα των κόκκινων αυγών ως ευλογία από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου.

 

Πηγή: imka.gr