Ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι μεταβολές τιμών ξενοδοχείων ελληνικών προορισμών, οι οποίες φαίνεται να έχουν τόσο αυξήσεις όσο και μειώσεις, σε ετήσια αλλά και μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago.  Μικρές μεταβολές, τόσο αυξητικές, όσο και μειωτικές εμφανίζονται σε πόλεις της Κρήτης. 

Το Ρέθυμνο είναι μεταξύ εκείνων που μείωσαν οριακά τις τιμές τους, διαθέτοντας τον τρέχοντα μήνα ξενοδοχεία τα οποία είναι κατά 2,4 τοις εκατό οικονομικότερα σε σχέση με πέρυσι. Στον αντίποδα το Ηράκλειο και τα Χανιά, όπου οι τιμές πήραν την ανιούσα, κατά 8,5%  και 4,2% αντίστοιχα, σε σχέση με τον μήνα Μαΐο του 2015.

Το Ναύπλιο, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων ανεξαρτήτου εποχής, είναι κατά 5,1 τοις εκατό οικονομικότερο συγκριτικά με τον περσινό Μάιο, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 74 ευρώ.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι μεταξύ των ακριβότερων προορισμών που εξετάστηκαν, με τιμές υψηλότερες σε ετήσια βάση κατά 6,8 και 12,5 αντίστοιχα. Τέλος, τα νησιά του Ιονίου φαίνονται να έχουν πραγματοποιήσει αυξήσεις συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου στα 55 ευρώ στο καθένα ανά διανυκτέρευση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook