Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Γ. Καπάκης επισκέφτηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου την Ιεράπετρα και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη και του Δημάρχου Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές (θερμοκήπια και δασικές εκτάσεις), στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

Συζητήθηκαν πρακτικά θέματα που άπτονται της επαρκούς επάνδρωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε οχήματα και σε προσωπικό καθώς και σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Τέλος στην σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα να ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη νωρίτερα λόγω των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής καθώς και να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του νησιού.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Αρχιπύραρχος Ι. Μαραγκάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μ. Πετάσης,  ο  Διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Πύραρχος Μ. Βασιλάκης, ο Γ. Καλλιντέρης από το γραφείο του βουλευτή Μ. Θραψανιώτη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γ. Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Δασκαλάκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook