Τελευταία ενημέρωση 17:45

Ούτε 50, ούτε 100 αλλά 906 δενδρύλλια καλλιεργούσαν σε αγροτική περιοχή του Λασιθίου πατέρας και γιος.

Μάλιστα, οι δυο άνδρες είχαν φυτέψει τα δενδρύλλια μέσα σε θερμοκήπιο φροντίζοντας για τη γρήγορη ανάπτυξή τους. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα και τον 20χρονο γιο του, που προφανώς είχαν στήσει οικογενειακή επιχείρηση με την καλλιέργεια κάνναβης.

Οι αστυνομικές αρχές κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και με συντονισμένες κινήσεις εντόπισαν τους δυο καλλιεργητές και τους συνέλαβαν ενώ προχώρησαν και στην εκρίζωση και κατάσχεση των 906 δενδρυλλίων κάνναβης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (10.05.2016) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 21 ετών, για καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα (10.05.2016) το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξερευνήθηκε αγροτική περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, όπου εντοπίστηκε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, στο οποίο ανευρέθηκαν συνολικά 906 δενδρύλλια κάνναβης, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,60 μέτρου. 

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 51χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου καθώς και ένας 21χρονος, που βρίσκονταν εντός αγροικίας παραπλεύρως του χώρου, καθώς όπως πρόεκυψε  από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου καλλιεργούσαν από κοινού τα δενδρύλλια. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροικία ιδιοκτησίας του 51χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook