Στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης της Περιφέρειας Κρήτης για την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ως  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του πολέμου, ο κ. Καπάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, μετά το πέρας Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος.

Ο κ. Καπάκης συμμετείχε επίσης σε διευρυμένη σύσκεψη στο Δήμο Ιεράπετρας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών των πρόσφατων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος  Αργύρης Πανταζής και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων της περιοχής, συζητήθηκαν επιπλέον θέματα για τη λήψη προληπτικών μέτρων  ενόψει  της αντιπυρικής περιόδου 2016.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε και την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, όπου συνομίλησε  με τον Διοικητή και τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας για ζητήματα οργάνωσης και καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του αριθμού των πυρκαγιών και των καμένων δασικών εκτάσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook