Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου (ΣΑΔΝΗ) σε συνεργασία με το Insurance Forum πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητήριου Ηρακλείου ημερίδα με θέμα «Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II».

Με μεγάλη συμμετοχή η ασφαλιστική αγορά της Κρήτης έδωσε το παρόν στο κάλεσμα του ΣΑΔΝΗ. Συνάδελφοι και από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον νομό Λασιθίου έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα μας. Μεγάλη τιμή δε για τον Σύλλογο ήταν η παρουσία στελεχών από τις ασφαλιστικές εταιρείες που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου, αλλά και της κ. Άρτεμις Μαυράκη εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές ενημερώθηκαν τόσο για τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά που από την 1η Ιανουαρίου 2016 λειτουργεί εντός του νέου πλαισίου Solvency II, αλλά και γύρω από το θέμα του ανταγωνισμού άνευ όρων στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ένα από τα βασικά  θέματα που τέθηκαν  επίσης υπό συζήτηση ήταν οι  «μαύροι κωδικοί» και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου και μετά από την επιτυχημένη 1ή ημερίδα, απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους συναδέλφους του τόπου μας, να πλαισιώσουν το  Σύλλογο έτσι ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Ο Σύλλογος δεσμεύεται να διοργανώσει ανάλογες εκπαιδευτικές ημερίδες προς την εκπλήρωση του σκοπού αυτού.

Η Ημερίδα διεξήχθη υπό τη αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).