Αρκετά βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν προσεχώς όσοι καπνίζουν αφού έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η τιμή ανά πακέτο αναμένεται να αυξηθεί από 0,5 έως 1 ευρώ, κάτι που αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 24 Μαΐου.

Στο μεταξύ προβλέπεται επιβολή ειδικού φόρου και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από τον 1η Ιανουαρίου 2017.

Παράλληλα οι καπνοβιομηχανίες έχουν να προσαρμοστούν μέχρι τον Δεκέμβριο και με τους νέους κανόνες της ΕΕ και να τυπώσουν τις νέες συσκευασίες με έγχρωμες φωτογραφίες που θα καλύπτουν το 65% της επιφάνειας του πακέτου με προειδοποιητικά μηνύματα υγεία;.

Η κοινοτική οδηγία απαγορεύει άλλωστε τα προϊόντα καπνού με χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις, όπως φρούτων ή σοκολάτας ενώ κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται μέχρι και το 2020 η γεύση μέντας.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η χρήση αρωματικών ουσιών στα φίλτρα, στα τσιγαρόχαρτα ή στις συσκευασίες, καθώς και η διάθεση στην αγορά προϊόντων καπνού με αυξημένη τοξικότητα ή εθιστικότητα

Οι νέες συσκευασίες θα κυκλοφορούν υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2017 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα θα ισχύσει με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και όχι από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook