Ανέκδοτες ή λιγότερο γνωστές φωτογραφίες της πόλης του Ρεθύμνου που εχει συλλέξει ο Μανώλης Μανούσακας, όπως από τον Ηρακλειώτη φωτογράφο Μαραγιάννη των αρχών του 20ού αιώνα, τον Raymond Matton, τον μανιώδη Χανιώτη ερασιτέχνη φωτογράφο Δημοσθένη Κυρμιζάκη που σκοτώθηκε στον Ιταλικό βομβαρδισμό την 1-11-1940, από το Γάλλο πρόξενο Bricage, (1915) του οποίου κατέχει το αρχείο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Μαίου και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ενετικός Ναός Αγίας Σοφίας / Διάρκεια έκθεσης: 13.05-23.05 / Ώρες κοινού: Καθημερινά 18:00-21:00

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου
 
Ξενάγηση στο φρούριο της Φορτέτσας και εκδήλωση αφιερωμένη στους καθηγητές Αρχ/νικής Μουτσόπουλο, Στεριώτου και Δημακόπουλο [14.05]

Α) Ξενάγηση στο ενετικό φρούριο της Φορτέτσας στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τους : Νικόλαο Μουτσόπουλο, Ιωάννα Στεριώτου και Ιορδάνη Δημακόπουλο, oπου και οι τρεις συνέβαλαν αποφασιστικά στη σωτηρία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

Συντελεστές : Νότα Καραμαλίκη , Κωστής Γιαπιτζόγλου, Ιωάννα Στεριώτου, Αριστόδημος Χατζιδάκης

Φρούριο Φορτέτσας / 10:00 

Β) Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στους καθηγητές Αρχιτεκτονικής: Νικόλαο Μουτσόπουλο, Ιωάννα Στεριώτου και Ιορδάνη Δημακόπουλο , για την ανεκτίμητη επιστημονική συνεισφορά τους στην ανάδειξή της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Σπίτι του Πολιτισμού / 20:00 / Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου

Η ξενάγηση και η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Μαίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Προβολή-εργαστήριο: Διαβάζοντας φωτογραφίες, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας από την συλλογή του Μανώλη Μανούσακα [16.05]

Ενετικός Ναός Αγίας Σοφίας / 20:00

Με την υποστήριξη

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Σύλλογος ξενοδόχων, Λύκειο Ελληνίδων, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook