Αύριο, 13,  το Σάββατο 14 και την Κύριακη 15 Μαϊου  “Οι Αγνοούμενοι-μια ενδιαφέρουσα ζωή”, του Βασίλη Κατσικονούρη, στην Πειραματική Σκηνή, του Πολιτιστικού Κέντρου, στις 21:15, από το Σχήμα 7, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

Στην τραγικότερη πτυχή του κυπριακού ζητήματος, τους αγνοούμενους της Κύπρου, αναφέρεται το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ‘Οι Αγνοούμενοι- μια ενδιαφέρουσα ζωή”, που επέλεξε να ανεβάσει το Σχήμα 7.

Οι αγνοούμενοι της Κύπρου όμως είναι η αφορμή. Το κείμενο ακουμπά αυτό το βαρύνουσης σημασίας ζήτημα, μ’έναν ευρύ, ανθρωπιστικό τρόπο.

Αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, την αποκοπή από το ουσιώδες, την αποξένωση από την ηθική συνείδηση.

Πρόκειται για ένα έργο, άκρως ρεαλιστικό, που όμως το φυσικό , έρχεται να σμίξει με το μεταφυσικό. Το μεταφυσικό, που αντανακλά όμως τη συνείδηση, την ηθική, τις ρίζες, τη μνήμη.

Κάποιοι αποφασίζουν να ζησουν μέσα σ’έναν εικονικό κόσμο, του κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων, αγνοώντας την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, αποκόπτοντας φαινομενικά τον ομφάλιο λωρο, και κάποιοι άλλοι, εμμένουν στη μνήμη, αψηφώντας το φόβο της τραγικής ύπαρξης του ανθρώπου.

Οι μεν χάνονται, αποχρωματίζονται, σβήνουν, οι δε καίγονται στον βωμό της αειμνηστης... μνήμης τους.Μέσα στην πάλη αυτών των δύο κόσμων ,οι αγνοούντες γίνονται οι αγνοούμενοι...ο καθένας απο εμας...

Σκηνοθεσία :Σοφία Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνοθέτις :Στέλλα Κουφάκη
Σκηνογραφία :Kώστας Μεταξάκης ,Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική επιμέλεια :Ελένη Στρατάκη,Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική σύνθεση κυπριακού τραγουδιού :΄Αγγελος Αρβανίτης
Φωτογραφίες: Δέσποινα Σολακάκη

Παίζουν :Ελένη Στρατάκη,Κώστας Μεταξάκης ,Σοφία Δερμιτζάκη

Γενική είσοδος 10 ευρώ