Η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια της News International θυγατρικής εταιρείας στη Βρετανία της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές τις οποίες πραγματοποιούσε η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the Wolrd την εποχή που ήταν διευθύντρια η ίδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Ο δικηγόρος της Ντέιβ Ουίλσον δήλωσε στο Reuters (Ρόιτερς) ότι η Μπρουκς εμφανίστηκε οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου για μία προγραμματισμένη συνάντηση, πρόσθεσε μάλιστα ότι βοηθά την έρευνα της αστυνομίας, όμως αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. «Η Ρεμπέκα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την αστυνομία, όπου πήγε οικειοθελώς. Συνελήφθη μόλις έφτασε στο αστυνομικό τμήμα», δήλωσε ο Ουίλσον.

Ενα στέλεχος της News International δήλωσε ότι η εταιρεία εξεπλάγη από τη σύλληψη τη Μπρουκς, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Η Μπρουκς, 43 ετών, έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι η News of the Wolrd υπέκλεπτε χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, διασημοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και θυμάτων δολοφονιών. Εξαιτίας του σκανδάλου αναγκάστηκε την Παρασκευή να παραιτηθεί από τη θέση της γενικής διευθύντριας της News International.

Πρόκειται για τη δέκατη σύλληψη που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντής της News of the World από το 2003 ως το 2007 και ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αντι Κόλσον, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ο γιος του Τζέιμς και η Μπρουκς αναμένεται να εμφανιστούν την Τρίτη ενώπιον μίας επιτροπής της βρετανικής βουλής για να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, αλλά και για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η News International παραπλάνησε το κοινοβούλιο στη διάρκεια προηγούμενων ακροάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook