Tο Κέντρο Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού – «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» σε συνεργασία με Μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, συν-διοργανώνει το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΣΑΜΑΡΙΑ», από 13 έως 15 Μαΐου 2016 στα Χανιά (www.samaria.mesonisos.gr).

Η θεματολογία του Συμποσίου, βασίζεται σε γεωπολιτισμική βάση (Πολιτισμός, Γεωλογία, Γεωπολιτική, Φυσικές Καταστροφές, Αρχαιολογία, Ιστορία) και ομιλητές θα είναι επιφανείς καθηγητές και ερευνητές. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στον Συνεδριακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), στα Χανιά.

Την έναρξη του Συμποσίου στις 13 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00, μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι οι κάτοικοι του Νομού Χανίων. Η δεξίωση που θα ακολουθήσει, είναι χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Παπανικολάου, Καθηγητής Τομέας Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

– Γρηγόριος Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, πρ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου , Διευθυντής Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και κατάρισης.
– Κωνσταντίνος Συνολάκης, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Διαχείρησης Φυσικών Καταστροφών & Παράκτιας Μηχανικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
– Φίλιππος Βαλλιανάτος, Καθηγητής Φυσικής Γεωφυσικής – Στερεάς Φυσικής της Γης στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
– Νένα Γαλανίδου, Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας & Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
– Παρασκευή Νομικού, Επικ. Καθηγήτρια Φυσικής Γεωγραφίας & Γεωλογικής Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Χαράλαμπος Φασουλάς, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook