Η πορεία της φετινής τουριστικής σαιζόν θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επίλυση του μείζονος προβλήματος των θεωρήσεων visa για τους Ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του TEZ TOUR Ελλάδος Δημήτρης Χαριτίδης κατά την τοποθέτηση του στο πρώτο ελληνορωσικό Φόρουμ για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαϊου στην Αθήνα.

Ο κ. Χαριτίδης χαρακτήρισε για άλλη μια φορά ως μείζον, το πρόβλημα των θεωρήσεων visa, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα αυτό έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας μας στη Ρωσία.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Χαριτίδης, αφού έδωσε το προφίλ του Ρώσου τουρίστα, επεσήμανε  τα πλέον σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στα ερωτηματολόγια της TEZ Tour, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των Ρώσων τουριστών στα ερωτηματολόγια της TEZ Tour, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο των διαβατηρίων, οι καθυστερήσεις στην άφιξη και στην παραλαβή των αποσκευών, οι απεργίες, η έλλειψη υποδομών στους αρχαιολογικούς χώρους, τα προβλήματα καθαριότητας που παρατηρούνται στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία, καθώς επίσης και η οδηγητική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Παράλληλα, ο κ. Χαριτίδης παρουσιάζοντας τις προτάσεις της εταιρείας για την βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τόνισε ότι πρέπει η πολιτεία να δώσει μεγάλη βάση στις πύλες εισόδου καθώς αποτελούν την πρώτη και η τελευταία εικόνα που μένει στον τουρίστα που επισκέπτεται την χώρα μας.

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook