Την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και για 9η συνεχή χρονιά, διοργανώνονται ποδηλατοπορείες διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα με στόχο τη διεκδίκηση ανθρώπινων πόλεων!

Ποδηλατοπορείες θα πραγματοποιηθούν και στην Κρήτη, σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα.

Στα Χανιά τη δράση αυτή διοργανώνουν στην πλατεία δημοτικής αγοράς στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, οι Ποδηλάτρεις οι οποίοι αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

“Αγαπητοί μας συμπολίτες, την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και για 9η συνεχή χρονιά, ποδηλατοπορείες διεκδίκησης και διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα. Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις!

Πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο. Αντίθετα, διεκδικούμε ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως δικαιολογία εκ μέρους της πολιτείας για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής όταν το τελευταίο επιχείρημά της, δηλαδή αυτό της έλλειψης κονδυλίων, έρχεται να καταρρίψει η ίδια η ΕΕ: μέχρι 6 δις ευρώ είναι διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση ποδηλατικών έργων το διάστημα 2014-2020! Όταν επίσης έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος του ΙΧ συνεπάγεται κι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο βλάπτει τόσο τη δημόσια όσο και ιδιωτική οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του.

Διεκδικούμε: Αναβάθμιση των Συγκοινωνιών, Ποδηλατικές Υποδομές, Αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ, Αντιμετώπιση των Κλοπών Ποδηλάτων.
Στα Χανιά την Πανελλήνια ποδηλατοπορεία την οργανώνει – όπως κάθε χρόνο – η συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις, με ραντεβού την Κυριακή 15 Μαΐου στην πλ.Αγοράς στις 18:00 το απόγευμα. Σας περιμένουμε να ποδηλατήσουμε διεκδικώντας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook