Οι Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης ζητούν να μάθουν εάν η διαδικασία της Περιφέρειας Κρήτης είναι σύννομη

Σε σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ υπο τον τίτλο «Αμφιβολίες για την νομιμότητα της ανάθεσης μελέτης σύνδεσης στο Πλατάνι», αμφισβητείται η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης , τόσο σε ότι αφορά στην ανάθεση της μελέτης, όσο και στην διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τον κόμβο στην εθνική οδό, στο Πλατάνι της Σούδας.

Στην ανακοίνωση μάλιστα, γίνεται αναφορά στην Ερώτηση που είχαν υποβάλλει για το θέμα οι Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης απο τις 19 Απριλίου 2016

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:

«ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ

Μη νόμιμη αποδεικνύεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την δημιουργία κόμβου στον Εθνικό δρόμο στην περιοχή Πλατάνι, την οποία κίνησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπηρεσιακή αλληλογραφία, προκύπτει ότι δεν υπήρχε σχετική αρμοδιότητά της. 

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια είχε αναθέσει μελέτη για την εκκίνηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης κόμβου προοριζόμενου για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων που επιδιώκεται να κατασκευαστεί στη Σούδα. Εξ αρχής είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, ενώ το θέμα απασχόλησε, και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. 

Με σχετική ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υποδομών οι Βουλευτές Χανίων κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν η πρωτοβουλία αυτή υπήρξε ή όχι σύννομη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.4138/2013) η διοίκηση και επίβλεψη των έργων ΒΟΑΚ έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ). Στην αποκλειστική αρμοδιότητά του περιλαμβάνεται η ολική ή μερική ανάθεση ή κατόπιν διαγωνισμού της μελέτης και της κατασκευής του συνόλου ή τμημάτων ή επί μέρους έργων του ΒΟΑΚ, όπως και η διαχείριση των παρόδιων εκτάσεων που έχουν προέλθει από απαλλοτριώσεις. 

Έτσι ενδεχόμενη απόφαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου θα στηριζόταν σε μη νόμιμες προϋποθέσεις, κινδυνεύει να κηρυχθεί ανίσχυρη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook