Πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή διάταξη για την άρση του καταλογισμού ποσών σε βάρος διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών που ασκούν τα καθήκοντά τους στην Κρήτη.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Σώματος κατά τη συζήτηση, ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης υπερασπίστηκε τη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι “η περίπτωση των Πρυτανικών Αρχών και του καθηγητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης που ταλαιπωρούνται άδικα επί σειρά ετών, είναι ένα δείγμα γραφειοκρατικής αγκύλωσης, που, προκλήθηκε μετά από εμμονικού τύπου έρευνες εντεταλμένων ελεγκτικών μηχανισμών και καταφανώς στρεβλή ερμηνεία ρυθμιστικών διατάξεων”

Όπως εξήγησε ο Βουλευτής Χανίων, το πόρισμα των ελεγκτών στο οποίο βασίστηκε η δίωξη, έχει περισσότερες από μια φορές ανατραπεί, τόσο στο επίπεδο του περιεχομένου, από το πόρισμα του σώματος ορκωτών λογιστών, όσο και στο επίπεδο των συνεπειών, με σωρεία παρομοίων μεταξύ τους αποφάσεων όλων των βαθμίδων της δικαιοσύνης (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνης, τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Κρήτης, επανειλημμένα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης).

Ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε κατά τη συζήτηση ότι, επειδή το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι διαιρεμένο γεωγραφικά, υπάρχουν ανισότητες και διαφορετικού τύπου ανάγκες στις υποδομές και το προσωπικό. Η εκταμίευση πόρων για την κάλυψη αναγκών που εν πολλοίς οφείλονταν στη διαίρεση του Πανεπιστημίου, είχε περιβληθεί πλήρους νομιμότητας και έγινε με τήρηση των κανονισμών λήψης των σχετικών αποφάσεων. “Η άρση του καταλογισμού”, τόνισε, “δεν είναι παρά μια δικαιολογημένη και ορθή αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook