Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Αγοράς την Παρασκευή, ενώ ταυτόχρονα έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (από 11.00 – 14.00 και από 14.00 – 17.00), με στόχο να γίνουν:

 -  Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
-   Να καταργηθεί η ελαστική εργασία.
-   Κονδύλια για διορισμούς και σχολεία.
-   Κανείς αναπληρωτής δεν περισσεύει
-   Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση
-   Να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα και δημόσιο σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι πλέον ολοφάνερες οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες οδηγούν στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού, στην υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και τελικά στην απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Για τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην παιδεία αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς παρά τις εξαγγελίες για 20000 διορισμούς στην 3ετία, φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας. Το Υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς «λάστιχο» να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά  πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι εξαγγελίες για τη Β/βάθμια (Γυμνάσιο και ΓΕΛ), δεν είναι γνωστές, ενώ οι αποφάσεις για την Α/βάθμια κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει αυτή η πολιτική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Αγοράς την Παρασκευή, 13/5/2016 και ώρα 12.00 για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

·        Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Να καταργηθεί η ελαστική εργασία.
·        Κονδύλια για διορισμούς και σχολεία.
·        Κανείς αναπληρωτής δεν περισσεύει
·        Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση
·        Να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα και δημόσιο σχολείο.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή, 13/5/16 (από 11.00 – 14.00 και από 14.00 – 17.00).