Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας  Ανάπτυξης & Τουρισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να πληροφορηθεί για την πορεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

Έντονος προβληματισμός και εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την παρατεταμένη καθυστέρηση για την λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Με σειρά ερωτήσεων μου κατά το παρελθόν, είχα επισημάνει επανειλημμένα την ανάγκη για την ίδρυση του αρχαιολογικού μουσείου Μεσαράς καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει τις αρχαιότητες της Φαιστού, της Γόρτυνας και των Αστερουσίων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ ενώ η κατασκευή του ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης ανάγκης χώρου στέγασης των πολλών ευρημάτων από την περιοχή αλλά και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο, αν και εκτός χρονοδιαγράμματος, προχωρούν τα έργα για την κυκλοφοριακή σύνδεση του νέου Μουσείου Μεσαράς και επιπλέον, αν και η  παράδοση-παραλαβή έγινε στις 23-12-2015, άγνωστο παραμένει αν έχει ολοκληρωθεί η μουσειολογική μελέτη.

Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόβλεψη για την απαραίτητη στελέχωση του Μουσείου και τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό του, ώστε να καταστεί λειτουργικό. 

Επειδή το αρχαιολογικό μουσείο Μεσαράς, θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους έλξης σε όλη την Κρήτη και 
επειδή πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί,

1)Ποιος ο σχεδιασμός σας για το αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς;
2) Προχωρεί η μουσειολογική μελέτη και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της;
3)Πότε θα είναι έτοιμο για λειτουργία;
4) Ποιος ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για την στελέχωση του; 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook