Με αφορμή την τελευταία σκληρή κριτική που άσκησαν με σημερινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας «Αγία Βαρβάρα» και το Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας.των μεταλλώρυχων και τα ερωτήματα που προέκυψαν σε κάποιους δημοσιογράφους, τα σωματεία ξεκαθαρίζουν πως η κριτική δεν έχει επουδενί να κάνει με πολεμική διάθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Η σκληρή κριτική που ασκήσαμε στον κ. Μυλόπουλο για τις δηλώσεις τους εναντίον της μεταλλευτικής δεν κρύβει καμία κόντρα, επίθεση ή πολεμική διάθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Αν υπήρχε κάποιο θέμα με την κυβέρνηση ή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία θα το είχαμε θέσει δημόσια χωρίς φόβο ή αναστολές.  Όμως η συνέπεια και ο σεβασμός που έχουν επιδείξει απέναντι μας κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν επιτρέψει την διάνοιξη ενός δίαυλου επικοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν πριν λίγες μέρες προηγήθηκε μια υπουργική έγκριση που δίνει ξανά την ελπίδα σε 600 ακόμη συντοπίτες μας για εργασία και προκοπή.

Επομένως,  τα σενάρια που κάποιοι έσπευσαν να χτίσουν είναι φτιαγμένα στην άμμο.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τον κ. Μυλόπουλο ξεκαθαρίζουμε πως δεν μας ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα του ή πολιτική ιδεολογία του. Αυτό που θέλουμε από τον κ. Μυλόπουλο και κάθε άλλον με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του κ. Μυλόπουλου είναι να είναι πολύ προσεχτικός από εδώ και στο εξής, πριν μιλήσει για πράγματα που μας αφορούν και έχουν να κάνουν με το μεροκάματο και την ίδια μας τη ζωή.

Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο."