Την καθαριότητα του κατ’ ευφημισμόν αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου φαίνεται ότι έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι αστυνομικοί αφού όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, φέτος υπήρξε σύμβαση για την καθαριότητα μόνο για δυο μήνες.

Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση ισχύει και στον χώρο των κρατητηρίων όπως δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα δημόσιας υγείας:

Το έτος 2016, μονάχα για δυο μήνες υπήρξε σύμβαση για καθαριότητα στο κτήριο που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου. Όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα την καθαριότητά την είχε επωμιστεί το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ρεθύμνου.

Είναι καθημερινό φαινόμενο, πριν την έναρξη της υπηρεσίας οι συνάδελφοι μας να αναλαμβάνουν χρέη καθαριότητας, για να μπορούν να διατηρούν τον χώρο που εργάζονται και που προσέρχονται οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, σε μία στοιχειώδη καλή κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά και με το χώρο των αστυνομικών κρατητηρίων. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. Για τουλάχιστον ένα μήνα δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την καθαριότητα και τα προβλήματα καθημερινά αυξάνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της δημόσιας υγιεινής και τη δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφορά την δημόσια υγεία όχι μόνο των εργαζόμενων αστυνομικών, αλλά όλης της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας, παρακαλούμε να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα από το αρμόδιο Υπουργείο.

Όλα αυτά σε ένα κτίριο που έχει κριθεί ακατάλληλο με τον κ. Τόσκα να το χαρακτηρίζει πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ως το χειρότερο κτίριο της χώρας, το οποίο δεν μπορεί να επισκευαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται μεταστέγαση. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, διερωτάται αν και αυτό το θέμα της καθαριότητας θα παραπεμθεί στην τοπική κοινωνία όπως ακριβώς έχει γίνει με το θέμα της μεταστέγασης: 

Τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου είναι πλέον γνωστά. O ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας, ανέφερε πριν μερικές μέρες στην Βουλή των Ελλήνων, ότι το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου είναι το χειρότερο κτήριο της χώρας, δεν μπορεί να επισκευαστεί και επιβάλλεται να κατασκευαστεί νέο, ενώ δήλωσε ότι είναι πρώτο στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Αντί όμως να προταθεί μία λύση, το θέμα παραπέμφθηκε στην τοπική κοινωνία και στους φορείς του Ρεθύμνου.

Μήπως, και το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να παραπεμφθεί στους τοπικούς φορείς της πόλης μας και στο φιλότιμο των συναδέλφων μας, για να υπάρξει λύση;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook