Λύση μέσα στα όρια της ευρωζώνης ζητά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, που δηλώνει ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

«Φυσικά οι Ευρωπαίοι μπορούν να διαχειριστούν το θέμα. Δεν τίθεται θέμα τεχνικής. Είναι θέμα θέλησης και αποφασιστικότητας» είπε σε συνέντευξη του στην γερμανική έκδοση των Financial Times ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Για το ενδεχόμενο οι ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν μία απόφαση που οδηγεί σε επιλεκτική χρεοκοπία ή χρεοκοπία ο Ζαν Κλοντ Τρισέ απάντησε ότι «οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να παρουσιαστούν στο ευρωσύστημα εγγυήσεις που μπορεί να αποδεχθεί».

«Αν μία χώρα χρεοκοπήσει δεν μπορούμε πλέον να δεχθούμε ως κανονικές αποδεκτές εγγυήσεις χρεοκοπημένα ομόλογα που εκδίδονται απο την κυβέρνηση αυτής της χώρας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Διότι στα μάτια του κυβερνητικού συμβουλίου θα βλάψει την ικανότητα μας να είμαστε άγκυρα σιγουριάς και σταθερότητας» κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Μέρκελ: δεν είναι στόχος η ελληνική χρεοκοπία αλλά οι ιδιώτες πρέπει να συνεισφέρουν

Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε σήμερα ότι δεν επιδιώκει την χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο οικονομικής στήριξης είναι κρίσιμη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε» μία χρεοκοπία είπε η Άνγκελα Μέρκελ και συνέχισε «αλλά λέω πολύ ξεκάθαρα: ένας συνεταιρισμός με ιδιώτες επενδυτές δείχνει ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα μοναδικό πρόβλημα εξαιτίας του πολύ, πολύ υψηλού χρέους».

 

real

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook