Συνεχίζεται το Σάββατο η επικράτηση στην ατμόσφαιρα σκόνης, με το φαινόμενο ωστόσο να παρουσιάζει σταδιακά μέχρι τέλος της ημέρας μικρή υποχώρηση στην Κρήτη. Οι αυξημένες νεφώσεις και η πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχοπτώσεων διατηρούνται μέχρι και την Κυριακή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα:

Σάββατο 14 Μαΐου

Οι αυξημένες νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού (υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κυρίως στα  δυτικά για τις πρωινές ώρες)

Ο άνεμος αρχικά θα πνέει από Δ διευθύνσεις στα 3 – 4 Μποφώρ ενώ λίγο αργότερα επανεμφανίζονται οι Νοτιάδες με ένταση στα 3 – 4 τοπικά έως και τα 5 Μποφώρ. Μεγαλύτερη ένταση των Νοτίων ανέμων ενδεχομένως να εκδηλωθεί κυρίως στην Ανατολική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση και θα κυμανθεί από 19 έως 28 ⁰C ( στην Ανατολική Κρήτη πιθανά να είναι 1 – 2 βαθμούς υψηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία)

Τα επίπεδα μεταφοράς σκόνης θα υποχωρήσουν.

Κυριακή 15 Μαΐου

Συννεφιασμένο και πάλι αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού, ενώ εμφανίζονται και πάλι πιθανότητες για ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους.

Ο άνεμος από Δυτικές έως ΒΔ διευθύνσεις στα 4 – 5 Μποφώρ, τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από τους 18 έως τους 27 ⁰C.

Από την Δευτέρα αναμένεται να αποκατασταθεί και πάλι ευστάθεια στην ατμόσφαιρα με επικράτηση καλών καιρικών συνθηκών , ανέμων δυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε καλά, για την εποχή, επίπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook