Στην έδρα των Ορεινών Καταδρομέων της Γερμανίας που έσφαξαν χιλιάδες ανθρώπων, βρίσκεται ο 93χρονος επιζών του ολοκαυτώματος του Σκηνέ, Νικόλαος Μαρινάκης, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση τιμής για τη Μάχη της Κρήτης από Έλληνες και Γερμανούς αντιναζιστές.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, Αριστομένης Συγγελάκης:

“Μπροστά στον ανδριάντα του καπετάν Αναγνώστη Μάντακα, πρωταγωνιστή Κρητικών επαναστάσεων και αυτού που ύψωσε την ελληνική σημαία στα Χανιά για την Ένωση με την Ελλάδα, και στη συνέχεια αναχώρηση για το Μόναχο μαζί με τον 93χρονο Νικόλαο Μαρινάκη, επιζώντα του Ολοκαυτώματος του Σκηνέ και αγωνιστή της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ. Στην καρδιά της Γερμανίας, στην έδρα των Ορεινών Καταδρομέων – σφαγέων του λαού μας, θα τιμήσουμε μαζί με εκατοντάδες Γερμανούς δημοκράτες τη Μάχη της Κρήτης και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στον Άξονα και θα διαδηλώσουμε εναντίον της παραχάραξης της Ιστορίας. Το σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ θα δονήσει τον ουρανό του Bad Reichenhall – αγκάθι στα πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, που πεισματικά και αλαζονικά συνεχίζει να καταπατά τις διεθνείς συνθήκες και να κουρελιάζει τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά και όσων εδώ στη χώρα μας έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο αγώνας μας δυναμώνει και διεθνοποιείται περαιτέρω, οι λαοί θα νικήσουν! Καλημέρα σας, ευχαριστούμε για την υποστήριξη, αναχωρούμε σε λίγα λεπτά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook