Αναφερόμενος στην πρόταση της Περιφέρειας για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο Σταύρος Αρναουτάκης άφησε σαφέστατες αιχμές για την μη ολοκλήρωση των μελετών

Με μια δήλωση που «αναταράσσει τα νερά» ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι  δεν  υπάρχουν έτοιμες μελέτες, ούτε καν η διαβόητη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τον  Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Όπως   είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αρναουτάκης

«αν μας πουν αύριο πάρτε τα λεφτά για τον ΒΟΑΚ, είμαστε έτοιμοι; Όχι. Δεν υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς μελετών και ειδικά για την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού. Και εδώ θα ήθελα να πω ότι αν δινόταν η αρμοδιότητα για την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού στην αιρετή περιφέρεια και είχαμε αυτή την αρμοδιότητα εμείς, η μελέτη αυτή θα ήταν έτοιμη».

Στο ίδιο πλαίσιο ερωτώμενος και για την ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την σχετική Ερώτηση των Βουλευτών Βάλια  Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, με την οποία αμφισβητείται η αρμοδιότητα της Περιφέρειας στο θέμα της μελέτης για την οδική σύνδεση στο Πλατάνι της Σούδας, ο κ. Αρναουτάκης  ήταν απόλυτος:

«Είναι λάθος. Η ευθύνη αυτή είναι για την σύνδεση και είναι ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας».

Οι επισημάνσεις αυτές απο τα Χανιά έγιναν κατά την διάρκεια της αναφοράς του κ. Αρναουτάκη στην λύση που προτείνει η Περιφέρεια για τον ΒΟΑΚ.

Όπως είπε, από την στιγμή που οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ δεν φτάνουν για ολόκληρο τον ΒΟΑΚ, πρέπει να βρεθούν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που είναι ένα παράλληλο «εργαλείο» με το σχέδιο Γιουνκέρ.

«Εμείς προτείνουμε» είπε ο κ. Αρναουτάκης, να ληφθεί δανεισμός από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, να γίνει ολοκληρωμένος ο ΒΟΑΚ και για 30-35 χρόνια το κράτος να πληρώνει τις δόσεις…

Είναι μια υλοποιήσιμη λύση, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση….» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος και στις επαφές του με την κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook