Μέχρι τους 41 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, την Τρίτη και ην Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο καύσωνας αναμένεται αυξάνοντας τη δυσφορία των πολιτών.

Οι ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία και την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.

Τη Δευτέρα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στους 40 βαθμούς την Τρίτη και 41 την Τετάρτη

Καλό και ζεστό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στο νότιο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 36 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 ως 35 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 32 βαθμούς στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 ως 37 βαθμούς

Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΤΡΙΤΗ 19-7-2011
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Θα σημειωθεί μικρή άνοδος και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 40 βαθμούς κελσίου.

 
ΤΕΤΑΡΤΗ 20-7-2011
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα Δυτικά και Νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

protothema
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook