Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ παίρνει αποστάσεις από προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως και να την αποκλείει κατηγορηματικά. \”Δεν εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση\” είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δείχνει ωστόσο ότι η χώρα έχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το χρέος. \”Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να αποφύγουμε κάτι το οποίο είναι πολύ σκληρότερο\”, πρόσθεσε η καγκελάριος.

Διαμήνυσε πάντως ότι η έκτακτη σύνοδος της Πέμπτης θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. \”Θα μεταβώ μόνον αν υπάρχει αποτέλεσμα\”, είπε η κ. Μέρκελ. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσε το πρόγραμμά της έτσι ώστε την Πέμπτη να έχει στη διάθεσή της χρόνο.

Κατά την καγκελάριο υπάρχει μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών και υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο βαθμό ανταγωνιστικότητας των χωρών. Κατά συνέπεια το δέον γενέσθαι είναι μείωση του χρέους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

protothema από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook