Πρόταση για συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης ευρείας αποδοχής, είτε παραμείνει επικεφαλής ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είτε όχι, για να διαχειριστεί την κρίση που έχει δημιουργηθεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου, κατέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ), Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ανέφερε πως από τη Δευτέρα «βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και «ο πρόεδρος Χριστόφιας, ως υπεύθυνος πολιτικός, όφειλε να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί».

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΕΥΡΩΚΟ σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης θα αναλάβει για έξι μήνες να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και «στις αρχές του επόμενου χρόνου εισηγούμαστε την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης να την διαδεχτεί μέχρι τις προεδρικές του 2013, κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον πρόεδρο της Βουλής, κατόπιν συναινετικών εκλογών».

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αναλάβει τη σταθεροποίηση και επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης, την ενδυνάμωση των υποδομών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook