Ερωτηματικά προκαλεί ή… σκέτο προκαλεί ο διορισμός συγγενικού προσώπου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου που σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρωτου Θέματος” τοποθέτησε-διόρησε τον αδελφό της Γιάννη Αναγνωστόπουλο διευθυντή του πολιτικού της γραφείου. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είχε πάντως απο την αρχή θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό αφού είχε προσληφθεί αρχικά στις 30 Ιουλίου του 2015 ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα από το οποίο ωστόσο αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο πολιτικό γραφείο της αδελφής του Σίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι μουσικός και αυτή την εποχή εμφανίζεται σε μουσικό μεζεδοπωλείο της Πάτρας. Είναι ωστόσο απόφοιτος της Σολής Πολιτικών Επιστημών.
Πάντως η κα. Αναγνωστοπούλου έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο απίκεντρο κριτικής για διορισμούς συγγενών της.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” είχε γράψει για τον διορισμό σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων των δύο παιδιών της αδελφής της που τοποθετήθηκαν στα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης. Ενω και ο σύζυγός της είχε αναβαθμιστεί τοποθετούμενος ως διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης μετά από απόσπασή του ωστόσο απο την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.  Εκείνη την εποχή η υπουργός είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θέμα υποστηρίζοντας πως δεν μοποιρεί να είναι υπόλογη επειδή ένας υπουργός καλεί στο πολιτικό γραφείο του  ένα παιδί απο το περιβάλλον ενμός πολιτικού κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook