Η εκκλησία θα καλύπτει καθημερινές ανάγκες, υπο-στηρίζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί πάνω από 9.000 κατοίκους

Σε μια σπουδαία πρωτοβουλία προχώρησε η ενορία του Αγίου Γεωργίου και προσωπικά ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης, με την οποία θα καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε υλικό και όποιες άλλες προκύπτουν, για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας δίνουν ένα καθημερινό και τεράστιο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες και σώζουν ζωές. Ο αγώνας αυτός όμως είναι και ενάντια στο “τέρας” της γραφειοκρατίας που καθυστερεί για πολύ την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε υλικό. Εκεί πλέον, όπως σημειώνει η anogi,  θα παρεμβαίνει η ενορία του Αγίου Γεωργίου και θα προσφέρει το υλικό που χρειάζεται ώστε η καθημερινότητα στο Κ.Υ να είναι καλύτερη και ομαλότερη. Υλικό όπως μελάνια και χαρτί για τους εκτυπωτές, ράμματα και επίδεσμοι, σύριγγες και άλλα αναλώσιμα θα προσφέρονται από την ενορία, η οποία θα αναλάβει και τον εξωραϊσμό και καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου του ιατρείου, αλλά και τον φωτισμό του. Ήδη έχει φτάσει στο Κ.Υ αρκετό υλικό στα πλαίσια αυτής της βοήθειας, και  θα συνεχίζεται καθημερινά από τον π.Ανδρέα που σε συνεργασία με τον διευθυντή του Κ.Υ Ανωγείων θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων εξυπηρετεί πάνω από 9.000 κατοίκους και καλύπτει 11 χωριά. Από την περιοχή Λιβαδίων, Αγίου Ιωάννη, μέχρι Αστυράκι, Αηδονοχώρι κτλ.όλη αυτή την ορεινή περιοχή. Επίσης υπάρχουν τρία Περιφερειακά ιατρεία εκτός των Ανωγείων που είναι η έδρα, έχουμε το ιατρείο στις Γωνιές, στα Ζωνιανά και στα Λιβάδια. Υπάρχουν επτά γενικοί ιατροί, δυο νοσηλεύτριες, μια επισκέπτρια υγείας και μια εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια. Υπάρχει ακόμα μια παιδίατρος και μια μικροβιολόγος και ένας οδηγός. Υπάρχουν ελλείψεις κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας ώστε αυτές να καλυφθούν.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανωγείων κ.Νικόλαος Αντωνάκης μίλησε στην anogi, με θερμά λόγια για αυτή τη πρωτοβουλία που λύνει αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:

“Ο π.Ανδρέας εξέφρασε την επιθυμία να “υιοθετήσει” κατά κάποιο τρόπο το Κέντρο Υγείας, η ενορία του Αγίου Γεωργίου. Για εμάς βέβαια αυτό αποτελεί μεγάλη ανακούφιση, διότι έχουμε ελλείψεις σε κάποια είδη, όχι τόσο επειδή δεν υπάρχουν στις αποθήκες, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας που τα καθυστερεί αρκετά ώστε να έρθουν εδώ. Αυτό λοιπόν το κενό έχουμε ήδη αρχίσει και το καλύπτουμε με τη βοήθεια της ενορίας με μεγάλη επιτυχία.

Ενημερώσαμε και την 7η ΥΠΕ που είναι η προϊσταμένη μας αρχή στο Ηράκλειο για αυτή την κίνηση και ήταν σύμφωνη η γνώμη της και ήδη έχουμε πάρει αρκετά αναλώσιμα όπως για παράδειγμα ράμματα, σύριγγες, μελάνια και χαρτί για τους εκτυπωτές, ωτοσκόπια, οξύμετρα, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και συσκευές που χαλάνε εύκολα. Η βοήθεια αυτή από την ενορία θα υπάρξει και στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας, οι οποίοι χρειάζονται ένα καλλωπισμό ας το πούμε έτσι και φροντίδα. Η γραφειοκρατία τα καθυστερεί όλα και είναι πολύ σημαντική για μας η βοήθεια της ενορίας. Ευχαριστώ θερμά την ενορία και προσωπικά τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη διότι μας λύνει αρκετά προβλήματα της καθημερινότητας μας στο Κ.Υ. Φανταστείτε για παράδειγμα ότι μας τελείωσαν τα μελάνια και αφού δεν υπάρχει σύμβαση για αυτά, δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει εβδομάδες για να τυπωθούν οι συνταγές του! Αυτά πλέον μπορούμε να τα λύσουμε με τη βοήθεια υλικού που μας προσφέρει η ενορία..” καταλήγει ο κ.Αντωνάκης.