Η επισφράγιση της ανόδου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ΑΝΕΚ LINES στην Α1 κατηγορία και κυρίως η ευκολία με την οποία επιτεύχθηκε, σκόρπισε την ικανοποίηση στα μέλη της Χανιώτικης αποστολής που επιστρέφουν στη βάση τους με το Κύπελλο του Πρωταθλητή.

Τονίζουν ότι η τάξη με την επιστροφή της ομάδας στη θέση που της αξίζει αποκαταστάθηκε, παράλληλα ωστόσο επισημαίνουν ότι η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη απ’ όλες τις απόψεις. Μάλιστα, ακόμα και σε αυτές τις ευχάριστες ώρες, καλούν τους αρμόδιους φορείς της Κρήτης και των Χανίων να διευθετήσουν οριστικά το ζήτημα του κολυμβητηρίου και να μην εμφανιστούν τη νέα περίοδο τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος φέτος ο Όμιλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των ανθρώπων του Ν.Ο. Χανίων:

Σπύρος Μαραγκουδάκης (αντιπρόεδρος Ν.Ο. Χανίων και έφορος υδατοσφαίρισης): «Πράγματι, επιστρέφουμε στην Α1! Μετά από μια δύσκολη χρονιά και μια μεγάλη προσπάθεια, ο στόχος επιτεύχθηκε. Από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι μακρύς. Όσα περάσαμε φέτος με τα προβλήματα στο κολυμβητήριο, μας δημιουργούν μία ανησυχία για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει μία αβεβαιότητα γενικώς με τις πισίνες και το τι μέλλει γενέσθαι. Αγωνιστικά, σίγουρα η ανωτερότητά μας ήταν εμφανής από τις υπόλοιπες ομάδες. Ακόμα και από το Αργοστόλι που βγήκε δεύτερο είχαμε τεράστια διαφορά».

Νίκος Βλαζάκης (προπονητής Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES): «Μετά από ένα μαραθώνιο ο οποίος κράτησε σχεδόν 10 μήνες και ήταν κάτι αδικαιολόγητο γιατί το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε τελειώσει από τις 15 Μαΐου, η ομάδα επέστρεψε εκεί που της αξίζει, στην Α1. Εύχομαι ποτέ ξανά ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων να μην ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και να παίξει στην Α2 γιατί δεν το αξίζει. Η ομάδα δεν είναι γι’ αυτή την κατηγορία! Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και για το μεράκι με το οποίο εργάστηκαν για να επιστρέψουν την ομάδα στην Α1. Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ότι αγαπάνε την πόλη τους και το σωματείο. Προσωπικά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση η οποία ήταν απόλυτα συνεπής απέναντί μας τη φετινή χρονιά. Σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, η διοίκηση μάτωσε για να δώσει τα χρήματα που είχε συμφωνήσει με όλους τους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα των Χανίων αξίζει να είναι στην Α1. Πρέπει η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Χανίων, όλοι οι φορείς, να δώσουν μία οριστική λύση το χειμώνα με το κολυμβητήριο και να μην αναγκαζόμαστε να δίνουμε αγώνες του χρόνου στην… Αθήνα ή στο Ηράκλειο. Χρειαζόμαστε και μας αξίζει να έχουμε τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματιών της πόλης των Χανίων γιατί αυτή η ομάδα έχει αναδείξει άπειρους παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αθλητές σε όλα της τα τμήματα. Υπάρχει μεράκι, μεθοδικότητα και συνέπεια που ειδικά στις μέρες μας, είναι κάτι σπάνιο. Εύχομαι καλό καλοκαίρι στους Χανιώτες φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο και τώρα που θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη νέα χρονιά, να δοθεί οπωσδήποτε λύση στο θέμα της πισίνας».

 Μανούσος Βιζυράκης (αρχηγός Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES): «Η χρονιά κύλησε όπως την περιμέναμε και η άνοδος αποδείχτηκε αρκετά εύκολη υπόθεση για μας. Δε συναντήσαμε καμία δυσκολία. Η μόνη που βρήκαμε μπροστά μας ήταν ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστή προπόνηση φέτος λόγω του ότι ήταν για 2 μήνες κλειστή η πισίνα. Αυτή η διαδικασία ήταν αρκετά ψυχοφθόρα για μας, όπως και για όλες τις ομάδες βέβαια. Τώρα, για του χρόνου πρέπει να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός. Να βοηθήσουν κάποιοι ώστε να μην ξαναφτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν πρέπει να ξαναπαίξουμε σε αυτή την κατηγορία! Αυτή η κατηγορία δεν είναι για τα Χανιά! Είναι ένα σκαλοπάτι πίσω από μας».

 Γιάννης Αυγουστιανάκης (παίκτης Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES): «Είμαστε η καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε στην πισίνα! Από εδώ και πέρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Έρχεται μία δύσκολη χρονιά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά θα δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε στην πορεία».

                                                                                                        

Πηγή: nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook