Διαρκής ενημέρωση

Αυλαία σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με εξεταζόμενο μάθημα την Νεοελληνική Γλώσσα της Γενικής Παιδείας.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν κανονικά, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε έναν πρώτο σχολιασμό των θεμάτων που “άνοιξαν” την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων

Σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία και το διαδίκτυο  κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακολουθεί ένα σύντομο σχόλιο για τα θέματα από το συνεργαζόμενο με το Flashnews.gr, φροντιστήριο Διαλεκτική, ενώ σε λίγη ώρα θα  παρουσιαστούν αναλυτικά οι απαντήσεις των θεμάτων

Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

Το θέμα της Γλώσσας στηρίχτηκε σε ένα κείμενο του Ε. Παπανούτσου για τη φιλία. Οι παρατηρήσεις, χωρίς παράγραφο πριμοδοτούν εύκολα τους μαθητές, η πειθώ δεν ζητήθηκε και φέτος αλλά οι εξεταστές αναφέρθηκαν στα κλασικά: τρόποι ανάπτυξης, σημεία στίξης, ρηματικά πρόσωπα, διαρθρωτικές λέξεις. Το θέμα της έκθεσης πήρε ένα ρετουσάρισμα εκσυγχρονισμού με το β΄ερώτημα που συνέδεε τη φιλιά με τα κοινωνικά δίκτυα. Κλασικό το πρώτο ερώτημα περί αξίας της φιλίας.  Ενδιαφέρουσα η στροφή των εξεταστών στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων, που είχε αρκετό καιρό να ζητηθεί.

Ολόκληρο το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας

Οι προτεινόμενες απαντήσεις

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook