Δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια ήταν η συγκομιδή της Α.Λ.Ξ.Χανίων στο «Faistos Cup 2016». 

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016 έγιναν στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών το καθιερωμένο Κύπελλο Ξιφασκίας «Faistos Cup 2016» και οι Ανοιξιάτικοι Αναπτυξιακοί – Περιφερειακοί Αγώνες Κρήτης και Νήσων. Τη διοργάνωσή τους ανέλαβε, μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των Κρητικών Σωματείων, η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς. Παρά την αιφνιδιαστική τετραήμερη απεργία των πλοίων τη ακτοπλοΐας που δεν επέτρεψε  στους περισσότερους αθλητές από την υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετάσχουν, όπως είχαν προγραμματίσει, η συμμετοχή από όλα τα Σωματεία της Κρήτης ήταν εντυπωσιακή. Εξήντα τρεις αθλητές και αθλήτριες το Σαββατο στο «Faistos Cup 2016» και εξήντα ένας την Κυριακή στους Περιφερειακούς γέμισαν από παλμο και ενθουσιασμό το φιλόξενο κλειστό των Μοιρών.

Δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια ήταν η συγκομιδή της Α.Λ.Ξ.Χανίων στο «Faistos Cup 2016». 

Ο Σάββας Γαβριλίδης κατάφερε να πάρει το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών με δεύτερο το Θέμη Παπαντωνίου  ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Βασιλιάδης του Πανελληνίου και ο Κωστάκης της Μεσσαράς. 

Στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών Η Μαρία Μαρκαντωνάκη, σε ένα συναρπαστικό τελικό πήρε το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση, χάνοντας από την Πεδιαδιτάκη της Μεσσαράς στις λεπτομέρειες το χρυσό με τις Παπαδουλάκη και Μανουδάκη να κατακτούν την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η μπομπολάκη κατέλαβε την Πέμπτη θέση, η Μάγια Τσεπέτη την έκτη και η δική μας Δραμηλαράκη την όγδοη.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών ο Καραπιδάκης του Θησέα Ηρακλείου πήρε το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο με δεύτερο το συναθλητή του Προντάνοβ και τρίτους το Φουστανάκη της Μεσσαράς και τον Στιεπάνοβιτς της Α.Λ.Ξ.Χανίων. Ο Δόλγυρας κατέλαβε την πέμπτη θέση, ο Στογιάνοβιτς τη δέκατη έβδομη και ο Δρικάκης τη δέκατη όγδοη.

Στις Γυναίκες η Ελληνιτάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων σήκωσε το κύπελλο με δεύτερη την Άννα Τσακιράκη της Μεσσαράς και τρίτες την Ευσεβία Τσακιράκη της Μεσσαράς και τη Χατζησαράντου της Μακεδονικής Λέσχης. Η Τζιλιβάκη  ήρθε πέμπτη , η  Μπακατσάκη έκτη και η Δόλγυρα δέκατη. 

Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια η συγκομιδή της Α.Λ.Ξ.Χανίων στους Περιφερειακούς – Αναπτυξιακούς Αγώνες  Κρήτης και Νήσων της Κυριακής . Στους περιφερειακούς αγώνες παίρνουν το βάπτισμα του πυρός οι καινούργιοι αθλητές μας και δοκιμάζουν για πρώτη φορά, οι περισσότεροι τις δυνάμεις τους. 

Στο Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών 8 – 10 ετών, ο Κωστάκης ττης Μεσσαράς βγήκε πρώτος με το συναθλητή του Μουρτζακη δεύτερο και τους επίσης συναθλητές του Φουστανάκη και Παπαδογιαννακή τρίτους. Ο Αλεξίου της Α.Λ.Ξ.Χανίων πήρε την Πέμπτη θέση, ο Ζουλάκης την έβδομη και ο Ντουνιαδάκης την ένατη.

Στα κορίτσια 8 – 10 ετών η Σφακιανάκη της Μεσσαράς πήρε το χρυσό μετάλλιο, ηΔασκαλάκη Κατερίνα της Α.Λ.Ξ.Χανίων το αργυρό και η Κουκλάκη της Α.Λ.Ξ.Χανιίων το χάλκινο.

Στα μεγαλύτερα αγόρια (10 – 13 ετών) του Ξίφους Ασκήσεως, το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κάζηλας της Μεσσαρά με το συναθλητή του Αγουστάκη να παίρνει το ασημένιο και το Σαββάκη και Πατσανιωτάκη Ανδρέα τα χάλκινα. Ο Γεωργιτζίκης της Α.Λ.Ξ.Χανίων ήρθε πέμπτος.
Στα κορίτσια 10 – 13 ετών η Σφακιανάκη της Μεσσαράς κέρδισε σε ένα συναρπαστικό τελικό την Κασσάρα της Α.Λ.Ξ.Χανίων ενώ την Τρίτη θέση μοιράστηανη Ηλιάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων και η Νατζουράκη της Μεσσαράς Η στεφανία Μαρκαντωνάκη ήρθε πέμπτη.  

Στο Ξίφος Μονομαχίας αγοριών πρώτος ήρθε ο Χατζηγεωργίου της Μεσσαρά με δεύτερο το Τζωρτζάκη του Θησέα και τρίτους το Μπουχαλάκη της Μεσσαράς και το Χατζημιχαήλ της Γ.Ε.Ηρακλείου. Ο Προεστάκης ήρθε πέμπτος, ο Σασλής έβδομος, ο Σαρτζετάκης όγδοος, ο Μάινγκοτ 14ος και ο Τσισμενάκης 15ος.

Στα κορίτσια η Χατζηδάκη της Μεσσαράς κέρδισε στον τελικό τη Μελαμπιανάκη του Θησέα, με την Ελευθεράκη και την Παπαδάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων να παίρνουν την τρίτη θέση και τις Γαλανάκη και Τσεπέτη Ναταλία την5η και 6η αντίστοιχα. Η Πλοκαμάκη Δέσποινα βγήκε 10η και η Πλοκαμάκη Δήμητρα 11η. 

Σε μια μικρή τελετη τιμήθηκε από την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς με αναμνηστική πλακέτα ο κος Δημήτρης Χατζησαράντος , Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Ξιφασκίας για την επί πολλές δεκαετίες προσφορά του στην Ελληνική Ξιφασκία.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου γίνεται στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών. Την Α.Λ.Ξ.Χανίων θα εκπτοσωπήσει η Βασιλική Δρακουλάκη, παλιά αθλήτρια του Συλλόγου και επί πτυχίω φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Ξιφασκίας . Της ευχόμαστε καλή επιτυχία, καλό πτυχίο και την περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες στα Χανιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook