Ως ύποπτος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος καλείται την Τετάρτη από τον εισαγγελέα Εφετών Σπύρο Μουζακίτη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης για τις τυχόν παραλείψεις του στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από Αφγανούς λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση στη σύγκληση του Πρυτανικού Συμβουλίου ώστε να αναφέρει τη διάπραξη του αδικήματος που συνετελείτο, ενώ υπό έρευνα τελούν και πληροφορίες για το ποιός έδωσε τη συγκατάθεσή του ώστε να οδηγηθούν στη Νομική οι λαθρομετανάστες.

Εξηγήσεις επίσης θα δώσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ως ύποπτοι για το κακούργημα της «προώθησης και μεταφοράς λαθρομεταναστών» 7 μέλη των επιτροπών αλληλεγγύης που φέρονται να μετέφεραν με ομαδικό εισιτήριο τους μετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Εφετών ερευνά και τις πράξεις φθοράς ξένης περιουσίας και διατάραξης κοινής ειρήνης που τελέστηκαν στη Νομική Σχολή, για να διαπιστώσει ποιοί φέρουν την ευθύνη για αυτές και να γίνει ο καταλογισμός αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook