Με επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο γραμματέας της Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά λύση για το θέμα που έχει προκύψει, από τις αστοχίες της Κυβέρνησης που οδήγησαν στην μη διενέργεια εξετάσεων για απόκτηση άδειας οδήγησης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Εδώ και τρεις μήνες, δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης και μια σειρά από άλλες πράξεις με αποτέλεσμα:

1)να απαξιώνεται η διαδικασία αξιολόγησης  και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης,

2)να υπονομεύεται η επαγγελματική δραστηριότητα των σχολών οδήγησης και

3)να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι οδηγοί είτε είναι ιδιώτες, είτε άνεργοι που επιθυμούν να εργαστούν, είτε εργαζόμενοι που θέλουν να αναβαθμίσουν την κατηγορία της άδειας οδήγησης τους.

Οι υπάλληλοι των Περιφερειών, οι οποίοι διενεργούν τις εξετάσεις οδήγησης ελάμβαναν (και λογικά) αποζημίωση για την συμμετοχή τους σ’ αυτές, με απασχόληση πολύ πέραν του ωραρίου τους, εξαιτίας του νέου νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, δεν δικαιούνται πλέον αποζημίωση, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να αναστέλλονται.

Σε ερώτηση που σας απηύθυνα, στις 15-01-16, δηλώνετε πως «ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση από τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα αποζημίωσης των ανωτέρω υπαλλήλων».

Επειδή η κατάσταση ολοένα και δυσχεραίνεται και όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των σχολών οδήγησης, οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εξεταστές έχει φτάσει στο απροχώρητο  και

επειδή η ρύθμιση, που έχετε υποσχεθεί, δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Πότε επιτέλους θα λύσετε το θέμα που έχει προκύψει από τις άστοχες ενέργειες της Κυβέρνησης;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί η διαδικασία διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης;».

Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη 19-05-2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook