Να απομακρυνθούν τα γήπεδα μπάσκετ του ΟΦΗ απο τα ενετικά τείχη στην οδό Εφόδου και το γήπεδο του Εργοτελη απο το Μαρτινέγκο, ζήτησε με πρόταση της η αρχαιολογική υπηρεσία Ηρακλείου, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός κατα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πρόταση της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το master plan των ενετικών τειχών, η οποία ομως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικο συμβούλιο Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, η αρχαιολογική υπηρεσία προτείνει την κατεδάφιση των κτισμάτων στο “λόφο” της Βιγλας και την διαμόρφωση του επιπέδου της περιοχής, στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της οδού δημοκρατίας.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο δήμαρχος Ηρακλειου, κατα την ενημέρωση του σώματος, τόνισε οτι η πρόταση της δημοτικής αρχής, για την αξιόποίηςη των ενετικών τειχών, είχε προσυμφωνηθεί  με την αρχαιολογική ύπηρεσια, ενώ υπογράμμισε οτι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση πως το ενδιαφέρον και η ευαιςθηςία του δήμου ειναι μικρότερη απο εκείνο που επιδεικνύει οποιοδήποτε άλλος φορέας της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook