Μπορεί οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων να μην σπανίζουν, αλλά το να μοιράζεσαι μηνύματα με μικρές ομάδες εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Google. Η εταιρεία ελπίζει ότι με τη νέα εφαρμογή της, ονόματι Spaces, θα το διορθώσει.

Η Google εγκαινίασε σήμερα την εφαρμογή για iOS και Android, η οποία απευθύνεται σε μικρές ομάδες ανθρώπων και διαθέτει μεταξύ άλλων αναζήτηση Google, YouTube και Chrome.

«Δεν είναι ούτε ακριβώς υπηρεσία μηνυμάτων, ούτε κοινωνικό δίκτυο, το Spaces είναι ένας χώρος για όταν θέλετε να μοιραστείτε και να μιλήσετε για κάτι, αλλά και να αναφερθείτε σε κάτι που μοιράζεστε», δήλωσε ο διευθυντής της εφαρμογής Luke Wroblewski, στο Mashable.

Ουσιαστικά οι χρήστες δημιουργούν χώρους, «δωμάτια μηνυμάτων», όπως τα χαρακτηρίζουν και μπορούν να καλέσουν άλλους να συμμετάσχουν με ένα σύνδεσμο που δύναται να ανοίξει είτε μέσω της εφαρμογής, είτε μέσω διαδικτύου. Οι συνομιλίες εντός αυτών των χώρων θα επικεντρώνονται γύρω από διάφορα περιεχόμενα βασισμένα κυρίως σε συνδέσμους στο διαδίκτυο, βίντεο από το YouTube και φωτογραφίες.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να πατούν πάνω σε ένα σύνδεσμο ή σε ένα άρθρο ή ένα βίντεο, και να σχολιάσουν μέσα σε ένα «νήμα» που θα δημιουργείται μαζί με το περιεχόμενο. Η εφαρμογή έχοντας ενσωματωμένο ταυτόχρονα το Chrome και το YouTube, είναι εύκολο να προσθέσει κάποιος νέο υλικό σε ένα χώρο. Επιπλέον η Google χρησιμοποιεί μία τεχνολογία αναζήτησης, ώστε να μπορεί να βρει κανείς κάποια συζήτηση από το παρελθόν που τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η δεύτερη που λανσάρεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την Google, μαζί με το Gboard, το νέο πληκτρολόγιο για iPhone κι ενώ ο υπεύθυνος της εφαρμογής αναφέρει ότι μπορεί να φαίνονται φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, στην πραγματικότητα μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία, όπως ένα παρόμοιο λογισμικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook