Διαφημίστηκε ως παραμύθι, αλλά μάλλον δείχνει να εξελίσσεται σε εφιάλτη. Παρά τον πολυτελή μόχθο για την επαναφορά της λάμψης στο Μονακό, ο γάμος του 53χρονου πρίγκιπα Αλβέρτου με την 33χρονη πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ έχει φέρει, προς το παρόν, μόνο μαύρα σύννεφα πάνω από το πριγκιπάτο.

Ο χορός της φημολογίας που ξεκίνησε με τις πληροφορίες περί απόπειρας της νύφης να το σκάσει λίγες μέρες πριν από την τελετή (την 1/7 πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος και την επομένη ο θρησκευτικός) καλά κρατεί. Αφορμή τα νέα ότι ο Αλβέρτος και η Σαρλίν κοιμήθηκαν όχι μόνο σε διαφορετικά δωμάτια, αλλά και σε διαφορετικά ξενοδοχεία κατά την παραμονή τους στη Νότιο Αφρική, στα πλαίσια ενός ταξιδιού που υποτίθεται ότι αποτελεί μήνα του μέλιτος και ταυτόχρονα επίσημη επίσκεψη με πολλές υποχρεώσεις.

Την… ενημέρωση ανέλαβε ο ίδιος ο πατέρας της Σαρλίν που δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Αλβέρτος κατέλυσε στο \”Hilton\” στην πόλη Ντέρμπαν, όπου συνεδρίαζε η Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας είναι μέλος, ενώ η νύφη προτίμησε το ξενοδοχείο \”Oyster Box\” περνώντας τη νύχτα σε απόσταση 16 περίπου χιλιομέτρων από τον \”καλό\” της.

Το απρόθυμο φιλί

\"Το

Το κλάμα της Σαρλίν παρέπεμπε περισσότερο σε στενοχώρια παρά σε συγκίνηση. Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για μια πριγκίπισσα θλιμμένη, που χαμογελά σπάνια και έκλαψε ίσως λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του γάμου.

Η σεναριολογία ενισχύθηκε περαιτέρω, καθώς σύμφωνα με το Channel 24, οι δύο νεόνυμφοι φαίνεται ότι αποχώρησαν με διαφορετικά αυτοκίνητα μετά την επίσκεψή τους στον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Γιάκομπ Ζούμα και κορυφώθηκε με τη σκηνή του φιλιού που… δεν δόθηκε ποτέ.

Οπως αναφέρει η τοπική City Press, κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισης του ζεύγους, όταν οι φωτογράφοι τους ζήτησαν να ανταλλάξουν ένα φιλί, αυτό το οποίο εν τέλει κατέγραψαν ήταν μια απρόθυμη Σαρλίν να στρέφει το μάγουλό της προς τον Αλβέρτο σε ένα ενσταντανέ που μόνο ερωτευμένο ζευγάρι δεν θύμιζε.

\”Σας διαβεβαιώνω ότι όταν δεν υπάρχουν φωτογράφοι φιλιούνται με ευχαρίστηση. Τώρα όμως ό,τι κι αν κάνουν γίνεται αντικείμενο ερμηνείας\” έσπευσε να τους υπερασπιστεί ο Στεφάν Μπερν, ο ειδικός επί των γαλαζοαίματων δημοσιογράφος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί απόστασης και ψυχρότητας μεταξύ των δύο, όπως δεν το πέτυχαν και οι επίσημες διαψεύσεις του παλατιού. Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για μια πριγκίπισσα θλιμμένη, που χαμογελά σπάνια και έκλαψε ίσως λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του γάμου.

\"Ο

Μάλιστα, γαλλικά έντυπα, όπως το \”VSD\”, επιμένουν στην εκδοχή της νύφης που προσπάθησε απεγνωσμένα να το σκάσει, είδηση την οποία ανέδειξε πρώτη η ιστοσελίδα του περιοδικού \”L\’ Express\”, προκαλώντας την οργή του παλατιού.

Το \”VSD\” πάντως τιτλοφορώντας το άρθρο του \”Σαρλίν, η φυλακισμένη του Μονακό\” επιμένει ότι οι πληροφορίες του \”L\’ Express\” ισχύουν, επικαλούμενο πηγές του πριγκιπικού περιβάλλοντος αλλά και της γαλλικής αστυνομίας. Σύμφωνα με το \”VSD\”, η 33χρονη είχε όντως επιχειρήσει να διαφύγει μέσω Γαλλίας προς την πατρίδα της, τη Νότιο Αφρική, αλλά μετά πυρετώδεις κινητοποιήσεις και διαβουλεύσεις, αναγκάστηκε να παραμείνει στο πριγκιπάτο.

Ποιος ήταν ο λόγος που την έτρεψε σε φυγή; Ενας τσακωμός, άλλη μια απιστία ή ένα ακόμη εξώγαμο που θα προστεθεί στα άλλα δύο παιδιά, ένα 19χρονο κορίτσι και ένα 7χρονο αγόρι που έχει ήδη αναγνωρίσει ο Αλβέρτος; Ο πρίγκιπας πάντως φέρεται να ετοιμάζεται ξανά για τεστ πατρότητας.

Το συμβόλαιο

Ο διάδοχος και οι κακές συνήθειες

Γιατί δέχθηκε λοιπόν η θλιμμένη Σαρλίν να παντρευτεί τον άστατο Αλβέρτο, εφόσον όλα δείχνουν ότι νιώθει ήδη όμηρος στο Μονακό με τη σκιά της αδικοχαμένης μητέ­ρας του, της πριγκίπισσας Γκρέις Κέλι, να βρίσκεται παντού; Μια πιθανή εξήγηση είναι η σύναψη ενός είδους…συμβολαίου με τον πρίγκιπα. Βασικός \”όρος\”, να του χαρίσει η Σαρλίν έναν νόμιμο διάδοχο. Επειτα οι δρόμοι τους μπορούν να χωρίσουν. Αλλωστε το δια­ζύγιο αποτελεί οικογε­νεια­κή παράδοση για τους Γκριμάλ­ντι.

Η μεγαλύ­τερη αδερφή του Αλβέρτου, η Καρολίνα, έχει στο ενεργη­τικό της τρεις γάμους, ενώ η μικρό­τερη, η Στεφανί, δύο γάμους και ισάριθμα διαζύ­για. Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν ο πρίγκιπας θα ακολουθήσει τα βήματα των αδελφών του, δίνοντας με τη σειρά του τέλος σε έναν γάμο που μοιάζει να ξεκίνη­σε στραβά παρά τις όποιες προσδοκίες για το αντίθετο.

Ενας τέτοιος άδοξος επίλο­γος θα… δικαίωνε όσους επεσήμαναν την αλλεργία του Αλβέρτου στη δέσμευ­ση. Πριν από τη Σαρλίν πλήθος διάσημων γυναικών εθεάθησαν στο πλάι του. Ούτε οι πολλές σχέσεις ούτε τα εξώγαμα, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να σιγάσουν τις φήμες περί ομοφυλοφιλίας, τις οποίες ο άτακτος πρίγκι­πας έχει διαψεύσει δημοσίως.


ethnos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook