Άλλαξαν και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων στα Χανιά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Χανίων ολοκλήρωσε τον ανασχηματισμό που ξεκίνησε ακριβώς πριν το Πάσχα, θέλοντας έτσι να δείξει ότι κάτι θα αλλάξει. 

Θα αλλάξει όμως; 

Αμφίβολο, αφού ουσιαστικά κράτησε τα ίδια πρόσωπα, πλην των Κεμεσίδη, Κοτζαμιχάλη και Φραγκάκη, δηλαδή έκανε ανασχηματισμό για να βγάλει αυτούς τους τρεις.

Βέβαια εδώ αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί «έκοψε» τον Μιχάλη Κοτζαμιχάλη, που ήταν ουσιαστικά ο μόνος που έκανε δουλειά κατά την πρώτη περίοδο; 

Ωστόσο, ο ανασχηματισμός και τα πρόσωπα ανέδειξαν και δύο άλλα θέματα: Το γεγονός ότι άφησε ο Δήμαρχος τους Αντιδημάρχους επικεφαλής και στις δημοτικές επιχειρήσεις δείχνει ότι έχει μία αδυναμία διαχείρισης, κάτι το οποίο έχει αποδείξει μέχρι τώρα, οπότε προτίμησε να κρατήσει μία στενή ομάδα για να μπορεί να συνεννοείται. 

Το δεύτερο που φαίνεται από τον ανασχηματισμό είναι ότι δεν εμπιστεύεται τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής ομάδας για να τους αναθέσει επιτελικές θέσεις και αυτό βέβαια θα δημιουργήσει αρκετή γκρίνια και προστριβές. 

Μάλιστα, αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που υπήρξαν διαμαρτυρίες. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και δημοτικός σύμβουλος ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο αν σκέφτεται να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και έλαβε την απάντηση «θα δούμε». 

Αυτό που ακούγεται πάντως, είναι πως ο Δήμαρχος περιστοιχίζεται πλέον από μία ομάδα στενών συνεργατών και αυτοί ουσιαστικά διοικούν τον Δήμο, αφού αυτοί είναι οι καθημερινοί συνομιλητές του και είναι οι: Βαρβάρα Περράκη, Μιχάλης Βλαχάκης, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, Ελευθερία Αλιφιεράκη και ο ειδικός συνεργάτης Οθωνας Χαραλαμπάκης.

Τα πρόσωπα αυτά, όπως ακούγεται είχαν και ειδικό βάρος στις αποφάσεις για τα πρόσωπα του ανασχηματισμού και φάνηκε και από τις θέσεις που πήραν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook