«Φαντασιώσεις» χαρακτήρισε ο Χέλμουτ Κολ με δήλωσή του στην ‘Bild‘ της Δευτέρας προδημοσίευση του περιοδικού ‘Spiegel‘ που τον έφερε να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και να της ασκεί σκληρή κριτική λέγοντας ότι καταστρέφει τη δική του Ευρώπη και θεωρεί πολύ επικίνδυνη την ευρωπαϊκή πολιτική της. Αντιδρώντας στο δημοσίευμα του ‘Spiegel‚, ο κ. Κολ δηλώνει στη ‘Bild‚:

\”Είμαι – όπως και πολλοί άλλοι – ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ\”. Προσδιορίζει μάλιστα δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ. «Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της – αρκούντως γνωστής στους ειδικούς – κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο κ.Κολ. «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρόλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».

thebest

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook