Στην ανάγκη διατήρησης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και της Πρωινής Ζώνης, καθώς και στην αναβάθμιση του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη. 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «… Η κατάργηση της Πρωινής Ζώνης (7.00 – 8.00 π. μ.) αποτελεί μέγιστο λάθος, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους γονείς και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους. Ακόμη, να σας πληροφορήσουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα φοιτούν μαθητές (46 μεταφερόμενοι μαθητές στο ΔΣ σε σύνολο 111) οι οποίοι προέρχονται από οκτώ (8) χωριά και μεταφέρονται με τρία (3) Ταξί που κάνουν αρκετές διαδρομές. Για να βρίσκονται εγκαίρως στο σχολείο, τα πρώτα παιδιά φτάνουν περίπου στις 7.10 με 7.15 και ο Δάσκαλος της Πρωινής Ζώνης βρισκόταν εκεί να τα υποδεχθεί, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά μας έβρισκαν το σχολείο ΑΝΟΙΚΤΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται ιδίως για τους χειμερινούς μήνες).

Κατά τα άλλα ο κ. Υπουργός μιλάει για διάλογο για την παιδεία… Αλήθεια σε ποιες τεκμηριωμένες παιδαγωγικά εισηγήσεις στηρίχτηκε και προχωρά σε τόσο σημαντικές αλλαγές;».

Επίσης, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων του Δ.Σ. Αγίων Δέκα αναφορικά με «1. Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως “Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου”. 2. Επαναφορά της πρωινής ζώνης (7.00 – 8.00) για τους εργαζόμενους γονείς αλλά και για την υποδοχή και την ασφάλεια των μαθητών  των σχολείων που έχουν μεταφερόμενους μαθητές. 3. Να δοθεί η δυνατότητα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να εγγράφονται και να φοιτούν ΟΛΟΙ οι μαθητές που οι γονείς τους το επιθυμούν, χωρίς την παραμικρή διάκριση. 4. Ορισμός σταθερού εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για το Ολοήμερο τμήμα, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών,  θα γνωρίζει τις μαθησιακές ανάγκες τους, τις διατροφικές τους συνήθειες κάτι που δεν μπορεί να γίνει με την εναλλαγή εκπαιδευτικών σε καθημερινή βάση. 5. Στήριξη των μαθητών  που έχουν ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες με την ίδρυση και λειτουργία Τ.Ε. στο σχολείο μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook